Wednesday , February 8 2023

Fată de 17 ani și 11 luni, aflată la volanul mașinii prietenului ei, prinsă de polițiști după o urmărire prin Slobozia – Grănicești

Sâmbătă seara, la orele 22.45, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire pe D.C. 38 D din satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicești, unui autoturism marca Mercedes Benz, care circula în direcția spre Gura – Solcii.

Șoferul nu a oprit, fiind urmărit de polițiști pe o distanță de cca 1,5 km, până când a fost ajuns și blocat în apropierea satului Gura Solcii. La volanul Mercedesului se afla S. A., din  Cajvana, în vârstă de 17 ani și 11 luni. După ce a oprit mașina, fata a coborât prin partea stângă, iar prietenul său, M. Betanael, care s-a aflat în calitate de pasager pe scaunul din partea dreaptă față, s-a urcat la volan, declarând că el ar fi condus mașina

În cele din urmă, minora a recunoscut că ea a condus autoturismul, fără a poseda permis de conducere, autoturism care i-a fost încredințat cu știință pentru a fi condus pe drumurile publice de către M. Betanael.

Fata a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ” Încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea obținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere auto”.

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …