Thursday , May 13 2021

O familie de refugiati sarbi, cu sapte copii, ajutata sa se integreze la Radauti

O familie de refugia]i s=rbi, stabili]i `n ora[ul R\d\u]I, este ajutat\ de  Societatea  Filantropic\ “Diana” pentru a se integra `n comunitate. Familia este format\ din cei doi p\rin]i [i [apte copii cu v=rste cuprinse `ntre 3 [i 13 ani.
Ei au solicitat azil `n Rom=nia `n urm\ cu aproximativ doi ani, fiind  fo[ti beneficiari ai unei forme de protec]ie, la Centrul Regional de Cazare [i Proceduri pentru Solicitan]ii de Azil R\d\u]i.  Ei au primit din partea acestei organiza]ii ajutoare const=nd `n  obiecte de `mbr\c\minte, de uz casnic, alimente, rechizite pentru copii c=t [i consiliere `n sprijinul integr\rii acestora `n comunitate.
Pre[edintele Societ\]ii Filantropice, Stelu]a Rusu, ne-a pus c\ membrii organizatiei sunt mereu `n mijlocul lor, adesea particip=nd cu daruri la zilele de na[tere ale copiilor, la s\rb\torile cre[tine, precum [i la alte evenimente.
Spre exemplu, cu ocazia s\rb\torilor de iarn\, la una dintre ac]iunile noastre, mama acestora `mpreun\ cu cei 7 copiii au venit s\-l `nt=mpine pe Mo[ Cr\ciun iar `ntreaga familie a intonat o colind\ `n limba matern\. ~n cadrul acestei ac]iuni, copii s-au bucurat de o reprezenta]ie de pantomim\ de la trupa Colegiului “Andronic Motrescu” coordonat\ de profesoarele Anca Donisan [i Silvia Dr=mba. De asemenea, toata familia a participat la o excursie in jude]ul Suceava . “Soarta acestei familii de s=rbi nu ne este str\in\.~ncerc\m s\ fim al\turi de ei [i s\-i sprijinim.  Noi facem apel la cei care vor s\ fac\ o dona]ie pentru ace[ti oameni care au ales s\ tr\iasc\ `n Rom=nia s\ ne contacteze mai ales c\ se apropie sfintele s\rb\tori ale Pa[telui [i trebuie s\ simt\ ca [i noi spiritul acestor zile ”, a mai precizat Stelu]a Rusu.
Pentru cei care doresc s\ vin\ `n sprijinul ac]iunilor organiza]iei, pot s\ fac\ dona]ii `n urm\toarele conturi ale Societ\]ii Filantropice “Diana”, deschise la BRD Groupe Societe Generale:
RO85BRDE340SV29216743400 pentru lei
RO89BRDE340SV33209183400 pentru euro

sau s\ doneze 2% din impozitul pe venit, desc=rc=nd formularele de pe site-ul organiza]iei (sec]iunea dona]ii). (C.S.)

Vezi si

Viitorul Liteni a avut ghinion la tragerea la sorți pentru barajul de promovare în Liga a III-a

Echipa antrenată de Demis Maranda va întâlni FC Odorheiu Secuiesc, unul dintre cei mai tari …

No comments

  1. Ce face? Strange bani? doar pentru ea….nu si pt altii. stiti ca oamenii astia nici nu stiu ca Filantropica Diana….ii “ajuta”. Nu mai publicati articole fara sa verificati faptele reale!!!! Cercetati realitatea oamneni buni si nu va lasati impresionati de vorbele unei singure persoane. Mergeti acasa la oamenii astia sa vedeti cine ii ajuta cu adevarat!!! Si ii mai publicati si contul ca ….sa se ajute pe ea doar!!!!!!