Saturday , June 22 2024

O excursie de neuitat, la Mitocu Dragomirnei, pentru 150 de copii din sistemul de protecție 

În data de 5 ianuarie a.c., 150 de copii din sistemul de protecție (din sistem rezidențial și din asistență maternală) au participat la o excursie la Mitocu Dragomirnei. Activitatea recreativă a fost posibilă datorită reprezentanților Asociației Bucovina Civică Suceava, Andrei Bacoș și Vasile Bolohan, cu sprijinul primarului comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Constantin Reziuc.

”Primul popas a fost la Mănăstirea Dragomirna, unde copiii și tinerii din sistemul de protecție, de la mic la mare, au vizitat lăcașul de cult ortodox, de unde au putut cumpăra lucruri bisericești pe care le vor ține ca amintire mult timp de acum încolo. A urmat o drumeție scurtă până la o pensiune din Mitocu Dragomirnei, unde au fost întâmpinați cu mare drag de către domnul primar al comunei și de reprezentanții Pensiunii Forest Barn, care au pregătit micul dejun pentru toți cei prezenți. De asemenea, au gătit preparate din carne de porc pentru a se bucura cu toții de momentele oferite (au servit șorici, cârnați de casă și alte bunătăți locale). În continuare, tot grupul de copii a făcut o plimbare cu trăsuri trase de cai și s-au îndreptat spre a vizita Schitul Sfinților Petru și Pavel. Preotul de acolo i-a întâmpinat pe copii cu un colăcuț și un ceai cald și a binecuvântat  pe toți cei care au trecut pragul bisericii. Experiența tuturor a fost una de neuitat.

La întoarcere, tot grupul a fost primit din nou la pensiune cu mâncare gătită tradițional, tochitură și diverse sortimente de aperitiv, dar si prăjituri. Prânzul oferit copiilor a cuprins un meniu bogat. Surprizele nu au încetat, copiii și tinerii noștri bucurându-se în continuare de activitățile din program: fotografii la minut cu fel și fel de accesorii amuzante (măști, ochelari supradimensionali, pălării de carnaval, săbii pentru copii și altele), socializare cu elevii din comunitate, care au prezentat și un scurt moment artistic cu cântece și filmulțe, pregătit sub coordonarea cadrelor didactice de la școala din comunitate”, a transmis Maria Ulici, coordonator personal de specialitate.

Pe toată perioada excursiei, grupul copiilor și tinerilor din sistemul de protecție  a fost susținut și supravegheat de reprezentanții  ISU Mitocu Dragomirnei.

La finalul activității, toți copiii, de la mic la mare, au primit daruri din partea organizatorilor excursiei. (O. N.)

Vezi si

Ucrainean cu mandat de arestare pentru furt calificat emis de autoritățile franceze, depistat la Vicovu de Sus

Vineri, L. Yurii,  cetățean ucrainean, de 27 ani, cu domiciliu în localitatea Cernăuți, a fost …

One comment

  1. ce frumos.ar fi fost daca de la lăcașul de cult ortodox ar fi primit lucrurile bisericesti in loc sa poata sa le cumpere.
    Nu?