Thursday , September 29 2022
Breaking News

O elevă care a participat la pregătirea pentru BAC la Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a fost depistată cu coronavirus

Fata  a contactat boala, cel mai probabil, de la mama sa, care a fost confirmată cu COVID-19 la finalul săptămânii trecute. Cursurile de pregătire pentru Bacalaureat, la care își anunțaseră prezența 260 de elevi ai colegiului din Gura Humorului, au fost suspendate în întreaga unitate. In acest context, sindicaliștii din educație au reiterat faptul că nu au fost de acord cu reluarea cursurilor și nici nu susțin organizarea examenelor naționale din cauza riscului mare de răspândire a coronavirusului în rândul elevilor și al cadrelor didactice

 

O elevă de la Colegiul ”Alexandru cel Bun Gura Humorului” a fost confirmată luni cu noul tip de coronavirus, contactând boala, cel mai probabil, de la mama sa, care a fost confirmată la finalul săptămânii trecute.

Fata este din Poiana Micului și a participat la orele de pregătire pentru Bacalaureat organizate săptămâna trecută de colegiul la care este înscrisă. ”Eleva nu a fost joi la școală, însă vineri a participat alături de cei 11 colegi ai săi și un cadru didactic la orele de pregătire. Acum este la spital, internată, iar cursurile au fost suspendate în întreaga unitate. Am vorbit cu doamna director și urmează să se facă o dezinfecție generală a unității. De asemenea, am trimis o adresă către DSP Suceava prin care am solicitat să fie testați colegii fetei și profesorul de la clasă. Nu au fost semnalate alte situații de acest gen în județ și sperăm nici să nu mai existe alte îmbolnăviri”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Potrivit datelor comunicate către Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului și-au anunțat intenția de a participa la cursurile de pregătire de Bacalaureat din perioada 5-12 iunie 260 de elevi de clasa a XII-a. În urma suspendării cursurilor la această unitate de învățământ, pregătirea se va face doar online.

Acesta este cel de-al doilea caz de COVID-19 depistat în rândul elevilor care au participat la cursurile de pregătire pentru examenele naționale, organizate de Ministerul Educației în perioada 2-12 iunie. Un elev de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iași și-a anunțat vineri profesorii că a fost confirmat pozitiv în urma testării pentru coronavirus. și în acest caz au fost suspendate cursurile la clasa elevului, iar unitatea de învățământ a fost dezinfectată.

În contextul apariției primului caz de COVID-19 la un elev din județul Suceava, și al doilea caz din regiune, sindicaliștii din educație au reiterat faptul că nu au fost de acord cu reluarea cursurilor în școli și nici nu susțin organizarea examenelor naționale. ”Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a atras atenția, în nenumărate rânduri, asupra riscului mare de răspândire a virusului COVID-19 în școli, dacă acestea vor fi deschise în perioada 2-12 iunie 2020. Această decizie iresponsabilă a Ministerului Educației și Cercetării, de a continua pregătirea examenelor naționale în școală, pune în pericol sănătatea elevilor, a personalului din învățământ, precum și a familiilor acestora! Ne întrebăm firesc, care cadru didactic își mai dorește participarea la examenele naționale, știind că își poate îmbolnăvi părinții sau bunicii?”, a transmis președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte.

Potrivit IŞJ Suceava, 10.709 elevi din ani terminali și-au anunțat intenția de a participa la orele de pregătire din perioada 2-12 iunie, dar și 6.578 de cadre didactice. Un număr exact al celor care au fost prezenți efectiv la orele organizate în școli va putea fi comunicat după finalizarea cursurilor. (Oana NUȚU )

Vezi si

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României. “Galben-verzii” au pierdut la limită cu UTA Arad, în fața a 4.000 de spectatori pe Areni (FOTO, VIDEO)

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României, după ce a pierdut la limită, scor …