Tuesday , July 23 2024

O echipă USV, în finala națională a competiției Company of the Year, organizată de Junior Achievement România

Patru studente ale Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, din anul I de studiu, coordonate de conf.univ.dr. Ovidiu-Aurel Ghiuță, s-au calificat în finala națională a competiției Company of the Year, din cadrul Incubatorului național de antreprenoriat JA BizzFactory, organizat de Junior Achievement România.

Echipa suceveană, formată din Valentina Mariana Chisăliță, studentă la programul de studiu Protecția consumatorului și a mediului (Facultatea de Inginerie Alimentară), Bianca Madonici, Taisia Bivolaru și Dorina Craveț, studente la programul de studiu Comunicare și Relații Publice (Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării), a propus o idee creativă de afacere socială, ”Natus Vincere”. Platforma realizată de studente oferă un spațiu virtual de întâlnire pentru cererea de servicii și ofertele mediului privat. Cele patru studente sunt convinse că vor identifica investitori și colaboratori pentru a pune afacerea în practică.

Incubatorul Național de Afaceri JA BizzFactory este cea mai importantă componentă a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement, având ca obiective dezvoltarea competențelor antreprenoriale, digitale și de comunicare necesare pentru profesiile viitoare și motivarea studenților pentru a trece de la idee la afacere pilot sau la un start-up. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională non-profit în domeniul educației economice și antreprenoriale, cu programe în peste 100 de țări. (O. N.)

 

Vezi si

LUME, LUME… HAI LA TÂRG! Peste 100 de meșteri populari vor fi prezenți în weekend la Muzeul Satului Bucovinean 

Muzeul Național al Bucovinei organizează și în acest an manifestarea de tradiție LUME, LUME… HAI …