Thursday , February 2 2023

O delegație din China va vizita Suceava pentru a semna un acord de parteneriat

Municipiul Suceava se va înfrăți cu orașul chinez Yinchuan, unde sunt aproximativ 2 milioane de locuitori iar acordul de colaborare va fi încheiat pe 12 decembrie, la Suceava, primarul Ion Lungu precizând că există aprobarea Ministerului de Externe. Potrivit primarului Ion Lungu, o delegație din municipiul Yinchuan, Regiunea Autonomă Ningxia din Republica Populară Chineză, va fi prezentă în Suceava joi, 12 decembrie iar reprezentanții autorităților locale sucevene vor întoarce vizita în anul 2020.  Yinchuan numără aproape 2 mi­-lioane de locuitori, după cum a precizat Ion Lungu. „Sperăm să putem dezvolta relații economice, tot mai multă lume purtând astfel de tratative cu China”, a declarat Ion Lungu.

Obiectul acordului îl constituie, în principal, „nevoia de creștere a gradului de inovarea pe plan local și cel regional”. Domeniile de colaborare dintre cele două părți sunt cele economic și comercial; învățământ; culturii, turismului, și sportului; protecției mediului, medical și al serviciilor edilitare și nu, în cele din urmă, al administrației publice.  Primarul a mai spus că municipalitatea ar urma să se înfrățească și cu orașul cipriot Karavas, ce are 7.000 de locuitori. De altfel, Consiliul Local a aprobat încheierea unui acord de înfrățire și cu municipiul Karavas, Districtul Kyrenia din Republica Cipru. „Intenționăm să promovăm, împreună, destinațiile turistice, a explicat, Ion Lungu, primarul Sucevei.

Scopul general acestuia este acela de contribui la susținerea dialogului intercultural, „prin cunoașterea și valorificarea patrimoniului cultural, la cooperarea în domenii precum educație, tehnologie, cultura, turism și mediu”. La ora actuală, Suceava are parteneriate de colaborare cu localitățile Betleem, Laval, Sosnowiecz, Cernăuți și Soroca. (D.P.)

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …