Friday , February 3 2023

O cursă de la Torino şi avionul patronului Iulius Mall au aterizat aseară la Suceava din cauza furtunii de la Iaşi

Ploile torenţiale de ieri după-amiază din zona Iaşi au forţat o cursă de la Torino, cu 70 de pasageri, şi un avion privat care venea de la Cluj să aterizeze la Salcea. Miercuri seara, din cauza ceţii, cursa Tarom Bucuresti-Suceava a aterizat la Iaşiimage description

Capriciile vremii de vară au dat peste cap, zilele trecute, planurile unor călători care voiau să ajungă cu avionul la Iaşi şi Suceava.

Astfel, ieri după amia­­­ză, două aeronave care trebuiau să ateri­ze­ze la Iaşi au fost nevoite să facă „oprirea” la Su­cea­va. Cauza o re­pre­­zin­tă furtuna de ieri care a făcut imposibilă aterizarea pe aeroportul de la Iaşi. Din fericire, la ora la care aterizaseră la Suceava cele două aeronave, furtuna nu se manifesta atât de puter­nic aşa cum a fost spre seară.

Una din aeronavele care a aterizat, ieri, la Suceava în loc de Iaşi este a companiei ERNEST Airlines (cea mai nouă companie low-cost din Italia) şi care venea de la Cuneo (Torino). Compania a demarat în data de 21 iunie zborurile de la Cuneo la Iaşi, având câte două pe săptămână. Aeronava a încercat vreme de o oră să aterizeze la Iaşi, dar nu a fost posibil din cauza furtunii. A aterizat la Suceava, având 70 de pasageri la bord şi a plecat din nou spre Cuneo fără niciun alt pasager.

Cea de-a doua aeronavă – Bombardier ­Cha­llenger 35 – care a aterizat la Suceava din cauza vremii nefavorabile de la Iaşi era, din câte se pare, a patronului Iulius Mall, Iulian Dascălu. Acesta plecase de la Cluj şi urma să ajungă la Iaşi, în jurul orei 17:00, dar a fost nevoit să-şi modifice programul şi să aterizeze la Suceava.

Pe de altă parte, potrivit directorului Aeroportului de la Suceava, Ioan Măriuţa, din cauza ceţii de miercuri seară, aeronava Tarom care trebuia să aterizeze de la Bucureşti la Suceava a fost nevoită să-şi schimbe direcţia şi să ­ate­rizeze la Iaşi. (D.P.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …