Saturday , October 1 2022

O copilă de 11 ani a fost bătută de tatăl ei până a băgat-o în spital

Fata a fost scoasă din mâinile bărbatului de o mătușă. Mama fetei locuiește în județul Iași și a fost chemată de oamenii legii să-și ia fiica de lângă tată. Din declarațiile medicilor, se pare că fata își va petrece Crăciunul în spital, având nevoie de o intervenție chirurgicală

O fetiță în vârstă de 11 ani din orașul Vicovu de Sus a ajuns luni după-amiază în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, după ce a fost bătută de tatăl ei. Fata a fost scoasă din mâinile bărbatului de o mătușă de-a sa, care a sunat la 112 și a solicitat ajutor. Un echipaj al Ambulanței a transportat-o pe copilă la Spitalul Municipal Ră­dăuți, dar din cauza contuziilor gra­ve, medicii rădăuțeni au decis transferul acesteia către unitatea spi­­talicească suceveană. După o evaluare a stării de sănătate, me­dicii urgentiști au concluzionat că fetița este policontuzionată în urma unei agresiuni. Pacienta a fost internată la secția de Chirurgie Infantilă, având nevoie de o intervenție chirurgicală, iar din declarațiile cadrelor medicale care o îngrijesc se pare că aceasta își va petrece Cră­ciunul în spital. Mama fetei este despărțită de tatăl acesteia și lo­cuiește în județul Iași. Femeia a fost anunțată de polițiști despre incident, iar dacă dorește, își poate lua fata să locuiască cu ea. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat între tată și fiica lui. Pe numele tatălui fetei a fost întocmit un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de “violență în familie”.

Reprezentanții Direcției Gene­rale de Asistență Socială și Protecția Copilului au declarat prin vo­cea purtătorului de cuvânt, Nicoleta Daneliuc, că nu au fost sesizați în legătură cu acest incident, dar că vor începe o anchetă.

“Nu ne-a anunțat nimeni despre acest caz, nici de la Spital, nici de la Poliție. Serviciul Ur­gențe va lua legătura cu spitalul și cu Primăria pentru a vedea care este starea de sănătate a copilului, dar și care este situația acasă. Vom lua măsurile care se impun”, a declarat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Su­ceava. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …