Sunday , January 29 2023

O cabană de la baza pârtiei Parc din Vatra Dornei, distrusă de un incendiu violent

Joi seara, la ora 22.30,  o cabană de lemn de la pârtia Parc  din Vatra Dornei a fost mistuită de flăcări. Imobilul la care a avut loc incendiul este situat în imediata apropiere a pârtiei de schi „Parc” este construită în totalitate din lemn și acoperită cu tablă metalică și este  închiriat societății I.I. BANU N. CORNELIA cu obiect de activitate cafe-bar și centru închirieri materiale sportive.

Joi, în jurul orei 22.10, proprietarul cabanei a fost sunat pe telefonul mobil de un vecin care i-a relatat faptul că, în interiorul cabanei iese fum de la peretele încăperii în care se află centrala termică. Proprietarul a intervenit cu stingătoarele existente la cabană după ce a spart ușa de acces la încăperea în care este amplasată centrala termică și a relatat verbal că la intrarea în cabană nu a constatat urme de efracție.

La fața locului au intervenit autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei care au acţionat pentru stingerea incendiului. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la o construcție din lemn P+1+M, cu pericol de propagare la vecinătăți. Incendiul a fost lichidat la ora 3:40. Au ars 500 de echipamente de schi, mobilier de bar și aparate electrocasnice. S-au degradat documente ale societății și alte bunuri din interiorul clădirii. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Nu au rezultat victime omenești, iar prejudiciul estimat de către persoana vătămată este de 300.000 lei, care reprezintă suprafața arsă a pereților și a acoperișului de cca 200 mp și bunurile din interiorul acesteia. Pentru cabana în cauză proprietarul are asigurare.  S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugerea din culpă”.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …