Wednesday , April 17 2024

O bătrână din Gura Humorului a rămas fără bijuteriile din aur după ce două ţigănci au descântat-o

politie

O femeie de 64 de ani din Gura Humorului a fost acostată pe stradă de două femei de etnie romă. Una dintre acestea i-a spus bătrânei că este deochiată şi a început să o descânte n după plecarea femeilor humoreanca a observat că i-au fost furate două inele şi un lănţişor din aur

La Poliţia oraşului Gura Humorului s-a prezentat Viorica P., de 64 ani, din localitate, care a sesizat faptul că, în timp ce se mergea pe strada Piaţa Republicii, a fost acostată de două femei de etnie romă, care i-au luat un lănţişor de aur. Cu ocazia audierii, reclamanta a declarat că în data de 15 iulie a.c., în jurul orei 11.20, se deplasa pe strada Piaţa Republicii, iar când a ajuns în dreptul clădirii fostului oficiu telefonic, a fost acostată de două femei care au întrebat-o de adresa unui cabinet medical. După aceasta, cele trei persoane au intrat în discuţie, iar una dintre persoanele suspecte i-a spus Vioricăi P. că este deochiată şi i-a cerut bani să o descânte. Femeia a scos portofelul din geantă şi l-a arătat celor două femei, spunându-le că nu are bani.
În momentul în care a deschis portofelul, una dintre femei i-a luat din interior suma de cinci lei şi două inele din aur spunându-i că îi va descânta. Partea vătămată a solicitat restituirea bijuteriilor, astfel că cea care i le-a luat, a pus inelele într-o bucăţică de hârtie şi i le-a dat părţii vătămate, după care a plecat, spunându-i să o caute dacă doreşte să fie descântată. După plecarea celor două femei, reclamanta a constatat că în locul bijuteriilor sale se află un ghiul din metal galben şi totodată a constatat că îi lipseşte şi un lănţişor de aur. Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării suspectelor şi recuperării prejudiciului. (C.Z.)

Vezi si

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024

Toți cei care iubesc Cetatea de Scaun a Sucevei și evenimentele care se organizează aici …