Friday , January 27 2023

O bătrână de 86 de ani din Dolhasca a murit ieri dimineață, după ce i-a luat foc casa

Vecinii au reușit s-o scoată din flăcări,  dar femeia a intrat în stop cardio-respirator  și a murit câteva minute mai târziu

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca au intervenit miercuri dimineață cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD B2, cu sprijinul unui echipaj SAJ, la un incendiu izbucnit la o casă de locuit din orașul Dolhasca.

Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 06.19, iar la sosirea echipajelor ardea acoperișul casei de locuit cu pericol de propagare la întreaga locuință.
Pompieri militari au găsit la fața locului o femeie, în stare de inconștiență, care fusese scoasă din locuință de către vecini. S-au aplicat manevrele de resuscitare, dar în ciuda eforturilor personalului medical și paramedical, femeia de 86 de ani,  aflată în stop cardio-respirator,  a fost declarată decedată la fața locului.

A ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați. S-au degradat tavanul locuinței și bunuri din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei provenite din coșul de fum, neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite.

Atenție la coșurile pentru evacuarea fumului!
– coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;
– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

Atenție la sobele cu şi fără acumulare de căldură!
– sobele vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate;
– pardoseala combustibilă din faţa uşilor sobelor va fi protejată cu o tablă, asigurând corespunzător suprafața în cazul căderii accidentale a jarului sau a lemnelor aprinse;
– focul din sobe va fi supravegheat în permanenţă;
– nu lăsaţi copiii să alimenteze soba;
– evitaţi supraîncălzirea sobelor;
– nu se va încărca soba cu lemne pe parcursul nopţii. (O.S.)

Vezi si

Canotorii suceveni Ancuța Bodnar și Marius Cozmiuc, premiați la Gala Sportivul Anului 2022, ca membri ai celor mai bune echipe

Joi seară, la Opera Națională din București a avut loc Gala Sportivul Anului 2022, eveniment …