Tuesday , December 6 2022

O bătrână de 78 de ani din Suceava, înşelată cu 1.100 de lei de un fals nepot

inselaciune

Femeia a fost sunată de pe telefonul fix de un bărbat care s-a dat drept nepotul ei şi care i-a cerut să-i reîncarce telefonul mobil cu 25 de euro. Chiar dacă vânzătoarea de la Orange i-a spus bătrânei că este vorba de o înşelăciune, acesta şi-a continuat demersul de ajutorare a „nepotului”
In data de 21 februarie 2015, în jurul orei 14.40, Poliţia municipiului Suceava a primit o reclamaţie din partea Paraschivei N., de 78 de ani, din localitate, despre faptul că a fost înşelată de un individ necunoscut. Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în jurul orei 13.30, reclamanta a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care s-a recomandat ca fiind nepotul său şi care i-a cerut să-i încarce telefonul mobil cu 25 de euro şi să-i comunice codurile de reîncărcare.
Astfel, deşi a fost avertizată de vânzătoarea de la Orange că ar putea fi o posibilă înşelăciune, femeia a cumpărat opt coduri de reîncărcare, pentru care a plătit suma de 1.103,52 de lei, după care i le-a comunicat presupusului nepot. Ulterior, bătrâna l-a sunat pe nepotul ei, pe numărul pe care îl avea memorat într-o agendă, ocazie cu care acesta a negat că ar fi sunat-o şi i-ar fi cerut reîncărcarea telefonului mobil. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru prinderea autorului şi recuperarea prejudiciului. (C.Z.)
 
 

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …