Saturday , March 2 2024

O avocată, fostă angajată a Petrom, noul consul general al României la Cernăuți

Irina Loredana Stănculescu, avocat în București din 2000, angajată timp de șase ani la Petrom și apoi din nou avocat la casele “Mușetescu, Stănculescu și Asociații” și  “Stănculescu, David și Asociații” o înlocuiește la Consulatul General al României la Cernăuți pe Eleonora Moldovan 

irina-loredana-stanculescu
Irina Loredana Stănculescu. Foto: sdalaw.ro

În Monitorul Oficial au fost publicate, joi, hotărâri privind rechemarea și numirea unor consuli generali printre care și cel de la Cernăuți, Eleonora Moldovan. Ea a fost rechemată din ­ca­litatea șef al Consulatului General al României la Cernăuți, Ucraina, urmând ca odată cu încheierea misiunii (în termen de cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii), funcția să fie preluată de Irina Loredana Stănculescu.

Menționăm că alte cazuri privesc consulatele generale ale României de la Torino, Strassbourg și Edinburg.

În ceea ce privește referințele despre viitorul șef al consulatului general al României de la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, menționăm că este avocat în București, și-a început cariera în anul 2000 – sub îndrumarea avocatului Dumitru Gazetovici, fost președinte al Secției Civile la Înalta Curte de Casație și Justiție – iar în anul 2002 devine din avocat stagiar, avocat definitiv în profesie.

Cariera profesională și-a continuat-o în cadrul Societății Naționale a Petrolului Petrom, timp de șase ani dobândind experiență profesională despre care spune că „s-a completat cu atribuțiile ­ma­nageriale specifice anumitor funcții, precum cea de Director al Departamentului juridic sau cea de Consilier pe probleme juridice al Directorului General”. Tot în cadrul Petrom, a coordonat departamentul de relații cu autoritățile și a făcut parte, în calitate de membru, din Comisia cu atribuții pe Legea 10/2001. De asemenea, a fost membru A.G.A și C.A. la companii în care Petrom S.A. deținea pachetul majoritar.

Totodată, a reprezentat Societatea Națională a Petrolului Petrom S.A. ca membru în cadrul Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei și a făcut parte din colectivul Consiliului Legislativ din cadrul Agenției Naționale de Reglementări în Domeniul Gazelor Naturale precum și în Domeniul Energiei.

Experiența ca manager din cadrul Departamentului Juridic al S.C. Petrom S.A., coordonând profesional un colectiv de 250 de juriști din cadrul acestuia, dar și experiența de 7 ani ca avocat partener din cadrul Societății de Avocatură “Mușetescu, Stănculescu și Asociații” (înființată alături de Arthur Mușetescu), au ajutat-o foarte mult în înființarea și dezvoltarea societății de ­a­vocatură “Stănculescu, David și Asociații”.

Interesant este că, potrivit unui articol din http://www.romaniacurata.ro/ în TOP 25 al avocaților și caselor de avocatură cu încasări cumulate de peste 1 milion lei de la entități publice în intervalul 01.01.2009-31.05.2012, „Mușetescu, Stănculescu și Asociații S.C.P” împreună cu Arthur Mușetescu C.I. au încasate de la entități publice ale Statului Român suma de 1.192.051,00 lei, figurând pe locul 23. Datele respective au rezultat în urma unor verificări ale Corpului de Control din mandatul lui Victor Ponta ca prim ministru prin care se urmărea o analiză la 309 instituții publice a modului în care guvernările Boc și MRU au favorizat diverse case de avocatură.

Următoarea verificare de acest gen a făcut-o Dacian Cioloș, corpul de control al noului premier verificând doar 264 de entități publice, nu 309 și constatând că „România, sub Ponta, a plătit pentru consultanță juridică a 264 de entități publice, între 1 iulie 2012 și 31 decembrie 2015, cu 172.225 lei mai puțin (aproximativ 40.000 euro) decât România lui Boc și MRU pentru consultanță juridică la 309 entități publice pentru intervalul de 3 ani și 5 luni cuprins între 01.01.2009 și 31.05.2012”. Totuși, în TOP 25 al avocaților și caselor de avocatură cu încasări cumulate de peste 1 milion lei de la entități publice în intervalul 1 iulie 2012 și 31 decembrie 2015 nu mai apare „Mușetescu, Stănculescu și Asociații S.C.P”. (D.P.)

 

Vezi si

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente …