Friday , September 30 2022

O angajată la fabrica de prelucrarea a laptelui Bucovina SA a ajuns la spital cu arsuri chimice de la acid sulfuric în zona ochiului drept

Marți, 13 septembrie, U. Sorina, de 23 de ani, angajată ca inginer tehnolog în cadrul societății de prelucrarea a laptelui Bucovina SA Suceava, a suferit un accident în timp ce manipula unele substanțe periculoase în laboratorul societății.

Astfel, conform cercetărilor poliției, în jurul orei 14.05, în timp ce se afla singură în laboratul de analize fizico-chimice unde efectua o analiză a laptelui praf, folosindu-se de acid sulfuric, lapte praf și alcool izoamilic, într-un moment de neatenție, o parte dintre substanțe s-au  împrăștiat pe bancul de lucru cât și  pe fața tinerei. E a sunat la 112, fiind preluată și transportată la UPU Suceava de către un echipaj medical.

La  Spital, acesteia i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate, fiind diagnosticată preliminar cu arsură chimică cu acid sulfuric în zona ochiului drept, accident de muncă, fără a rămane internată.

Polițiștii au  întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, ”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ”nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …