Tuesday , January 31 2023

O amplă campanie de donare de sânge este organizată la Suceava săptămâna aceasta

Echipa „Donează sânge, fii erou!” – Suceava organizează în perioada 12-16 decembrie o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava. Voluntarii proiectului vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie de luni până vineri, între orele 07:30-13:30, asistând personalul și oferind premii pentru donatori.

Donatorii vor obține bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun. Donează sânge, fii erou! – Suceava este un proiect al organizației studenților mediciniști Iași, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations. Proiectul este susținut de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Proiectul ”Donează sânge, fii erou!” este finanțat prin Start ONG, un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/de inițiativă. (C. R.)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …