Wednesday , November 30 2022

O altă afacere marca Morhan, trimisă în insolvenţă

 morhan

Tribunalul Suceava trebuie să judece solicitarea venită din partea AFIN LEASING IFN SA care vrea înapoi 43 de miliarde de lei vechi ori cinci tiruri IVECO, un excavator şi un alt utilaj, cumpărate de SC CENTO GIMMY SRL- firmă înfiinţată de afaceristul deţinut Dumitru Morhan în Milişăuţi, dar mutată ulterior în Bucureşti. Conform reprezentanţilor firmei lui Morhan, aceste utilaje ar fi fost subînchiriate unei alte firme din Milişăuţi şi s-ar fi deschis un dosar penal pentru furt în cauză despre care însă poliţiştii nu ştiu nimic

Dumitru Morhan nu scapă nici în penitenciar de următirea afacerilor sale, cea din urmă acţiune deschisă la Tribunalul Suceava fiind iniţiată în ziua de 8 aprilie a.c., de către AFIN LEASING IFN SA. SC CENTO GIMMY SRL firmă înfiinţată de Dumitru Morhan în Milişăuţi dar mutată ulterior în Bucureşti, pe strada Elena Farago nr 9, a fost trimisă în insolvenţă pentru că a achiziţionat de la firma sus- aminitită, prin contract de leasing, cinci tiruri IVECO, un excavator şi un alt utilaj, Aceste utilaje au fost cumpărate în anul 2009. Reprezentanţii firmei CENTO GIMMY au venit cu o întampinare la dosarul de insolvenţă depus la Secţia Civilă a Tribunalului Suceava în această lună, prin care a arătat că toate utilajele ce au fost achiziţionate au fost subînchiriate către SC Mineral Resource SRL Milişăuţi în luna iulie a anului 2007. “Cand firma Mineral Resource nu şi-a respectat obligaţiile asumate prin contractul de subînchiriere, s-a încercat recuperarea bunurilor însă proprietarul firmei nu mai era de găsit. ~n acest context, ne-am adresat poliţiei Milişăuţi cu plangere împotriva acestuia, pentru săvarşirea infracţiunilor de furt şi abuz de încredere” se arată în amintita întampinare depusă la dosarul care are un prim termen de judecată în data de 26 aprilie a.c.
~n vara anului trecut, Tribunalul Suceava a dispus deschiderea procedurii insolvenţei la SC CENTO – GIMMY IMPEX SRL, prin care Morhan desfăşura afaceri de balastieră, firma avand ca principal obiect de activitate activitate extractia pietrişului şi nisipului, extracţia argilei şi caolinului. ~nfiinţată în anul 1994, societatea a acumulat în anii 2010 şi 2011 datorii declarate de peste 41 de miliarde de lei vechi, la parteneri de afaceri, la bănci şi la bugetul de stat. ~ncercand să o menţină pe picioare, Dumitru Morhan a mutat sediul social al societăţii comerciale de la Slobozia – Grăniceşti, judeţul Suceava tocmai în Bucureşti. Crezand că în acest fel ar putea scăpa, pe moment, de creditori. Cand la Tribunalul Suceava, o firmă bucureşteană a depus în primăvara acestui an cerere de deschidere a procedurii insolvenţei pentru datorii neplătite, apărătorii administratorului de firmă Morhan, au invocat necompetenţa teritorială.
Laţul s-a strans însă şi se pare că patronii de la SC Mineral Resource SRL Milişăuţi sunt apropiaţi ai lui Dumitru Morhan. Mai mult, poliţiştii din oraşul Milişăuţi nu îşi amintesc să fi desfăşurat vreo cercetare privind furtul şi abuzul de încredere reclamat de Morhan acum cinci ani. De aceea magistraţii de la Tribunalul Suceava trebuie să analizeze în ce măsură documentele depuse în dosar de firma CENTO GIMMY, mutată de la Milişăuţi la Bucureşti prin care se explică în ce mod cinci TIR-uri şi alte două utilaje, achiziţionate în leasing, s-au pierdut în mediul economic sucevean pe filiera gestionată de către Dumitru Morhan, fost şef al Uniunii Democrate a Ucrainenilor din Romania, a Uniunii Ucrainenilor din Romania, fost rege al caşcavalului din Bucovina şi acum deţinut la penitenciarul Ravova, unde ispăşeşte o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru înşelăciune. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …