Monday , January 30 2023

O adolescentă a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni din fața Colegiului Național „Andronic Motrescu” din Rădăuți

Fata de 16 ani, care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni din fața Colegiului Național „Andronic Motrescu” din Rădăuți, a fost lovită de o mașină condusă de un vicovean în vârstă de 55 de ani  

1accident

La data de 24 noiembrie 2016, la ora 12.56, prin 112 s-a anunțat faptul că, în jurul orei 11.50, pe trecerea de pietoni din dreptul Colegiului Național „Andronic Motrescu” din Rădăuți a fost accidentată o persoană, șoferul a urcat tânăra lovită în mașină, după care a părăsit locul faptei. În urma verificărilor făcute de polițiști a rezultat că, în jurul oreo 11.50, Andreea B., de 16 ani, din orașul Milișăuți, se deplasa dinspre curtea Colegiului Național „Andronic Motrescu” spre Scoala Specială Rădăuți, iar în timp ce se afla angajată în traversare pe trecerea pentru pie­toni, marcată și semnalizată cores­punzător, a fost acroșată de o mașină care circula dinspre Vicovu de Jos spre centrul municipiului Rădăuți.
În urma impactului, adolescenta a fost proiectată pe partea carosabilă, după care șoferul a urcat-o în autoturismul său și a plecat de la fața locului. Fiind audiată, minora a declarat că a fost dusă de șoferul implicat în accident la Spitalul Municipal Rădăuți, unde s-a întâlnit cu mama ei, care a fost anunțată telefonic de fiica sa despre cele întâmplate. Cum Andreea B. nu avea nevoie de îngrijiri medicale, mama ei a decis să o transporte acasă, șoferul deplasându-se spre municipiul Suceava fără a anunța poliția despre cele întâmplate.
În urma activităților desfășurate de agenții de poliție, șoferul mașinii implicate în accident a fost identificat în persoana lui Ilie Măcărescu, de 55 de ani, din orașul Vicovu de Sus, iar autoturismul condus de către acesta este marca Peugeot 407. Procurorul de caz a decis ca în acest caz să fie întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătă­mare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”.
În dimineața zilei de ieri, victima accidentului urma să fie dusă la Cabinetul de Medicină Legală din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți în vederea efectuării investigațiilor medicale specifice și stabilirii leziunilor suferite în urma accidentului rutier.
In aceeași zi, în jurul orei 18.28, Gheorghe Lupu, de 50 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul Ford Focus pe strada Bistriței din localitate, în momentul în care a ajuns la trecerea de pietoni semnalizată prin indicator și marcaj rutier, amplasată la intersecția cu Bulevardul Gavril Tudoraș, din cauză că nu a acordat prioritate, l-a surprins și accidentat ușor pe Ioan I., de 67 de ani, localnic, care traversa strada ­re­gulamentar pe trecerea de pietoni.
Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul alcoolemiei fiind zero. Pietonul a fost și el testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”. (D.Z.)
 

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …