Monday , January 30 2023

O actiune de control a politistilor a descoperit la vanzare, intr-un magazin, tigari din Ucraina

S=mb\t\ la ora 17.00, `ntr-o acţiune pentru cunoa[terea, prevenirea [i combaterea activit\]ilor ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina [i Republica Moldova, poli]i[tii din cadrul Poli]iei ora[ului Liteni au efectuat un control economic la un magazin administrat de Vasile R. de 31 ani, localnic, ocazie cu care au fost găsite în magazin un num\r de 74 pachete de ]ig\ri, pachetele având aplicate timbre de accize de provenien]\ Republica Ucraina, fiind oferite spre vânzare de administratorul magazinului, pentru care acesta nu de]inea documente de provenien]\.
Întreaga cantitate de ]ig\ri, cu o valoare de pia]\ de circa 592 lei, a fost ridicat\ în vederea confisc\rii, cercet\rile fiind continuate fa]\ de Vasile R. sub aspectul comiterii infrac]iunilor de evaziune fiscal\, fapt\ prev\zut\ [i pedepsit\ de art. 9, alin. 1, lit. a din legea nr. 241/2005 modificat\ [i sunt asimilate infrac]iunii de contraband\ [i se pedepsesc potrivit art. 1 colectarea, de]inerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea [i vânzarea bunurilor sau a m\rfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând c\ acestea provin din contraband\ sau sunt destinate s\vâr[irii acesteia, fapt\ prev\zut\ [i pedepsit\ de art. 270, alin. 3, lit.i din legea nr. 86/2006 modificat\, ambele cu aplicarea art. 33, lit. b din C.p., urmând s\ se dispun\ procedural, constat\ri ce au fost raportate în cadrul ac]iunii în sistem integrat din 21 noiembrie 2010. (Cezar P|UN)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …