Friday , September 22 2023

Numeroase premii obținute de elevii Școlii Gimnaziale ”Miron Costin” Suceava la olimpiadele din acest an

La Olimpiada județeană de Matematică, elevul Rareș Aurel Poinaru, din clasa a VIII-a A, sub îndrumarea profesoarelor Veronica Petrașciuc și Dorina Cionca, a ocupat locul I la clasa a VIII-a, cu cel mai mare punctaj dintre elevii de gimnaziu participanți, și va participa la faza națională. El a ocupat și locul I la faza județeană a olimpiadei de Informatică, iar la faza națională s-a clasat pe poziția a XVIII-a și a fost selectat în lotul național pentru a participa la concursurile internaționale în domeniu.

Palmaresul Școlii Gimnaziale ”Miron Costin” Suceava s-a îmbogățit cu noi premii în urma participării elevilor la olimpiade și concursuri școlare. Deși etapele naționale ale competițiilor sunt în plină desfășurare, rezultatele obținute de elevi atât la nivel local, cât și județean sunt demne de punctat.

La Limba și literatura română, eleva Ariana Morariu, din clasa a VI-a B, îndrumată de profesor Ancuța Nadia Gulei, a ocupat locul I și s-a calificat la faza națională a olimpiadei. La această olimpiadă au mai fost obținute două locuri doi, la clasele a V-a și a VII-a, și un loc patru la clasa a VIII-a. Eleva din clasa a V-a C, Ana Isabela Pînzari, care s-a clasat pe locul al doilea va participa la faza națională a concursului interdisciplinar ”Ionel Teodoreanu”.

La concursul național ”Cultură și spiritualitate românească”, eleva Ariana Morariu va participa la faza națională, ocupând locul I la faza județeană.

La Olimpiada județeană de Matematică, elevul Rareș Aurel Poinaru, din clasa a VIII-a A, sub îndrumarea profesoarelor Veronica Petrașciuc și Dorina Cionca, a ocupat locul I la clasa a VIII-a, cu cel mai mare punctaj dintre elevii de gimnaziu participanți, și va participa la faza națională. La clasa a V-a, a fost obținut locul al III-lea.

Elevul Rareș Aurel Poinaru a ocupat și locul I la faza județeană a olimpiadei de Informatică, iar la faza națională s-a clasat pe poziția a XVIII-a și a fost selectat în lotul național pentru a participa la concursurile internaționale în domeniu.

La olimpiada de Fizică, elevul Eduard Ionuț Corduneanu, din clasa a VIII-a D, a ocupat locul I la faza județeană și va participa la faza națională. La clasa a VII-a, elevul Șerban Constantin Ionașcu a ocupat locul al II-lea și-l va însoți pe Eduard la faza națională. Ambii elevi sunt pregătiți de profesoara Rodica Buțerchi.

La Olimpiada Sportului Școlar, echipa de fotbal fete primar, sub coordonarea profesorilor Afanasov Maria Beștiuc și Vasile Corbu, a ocupat locul I și s-a calificat la faza zonală a acestei competiții.

La faza județeană a Concursului de Geografie Terra, cinci elevi din clasele V – VII au obținut calificarea la faza națională (Sebastian Teodor Trifan, la clasa a V-a, Luca Fabian Neamțu, David Cristian Balan și Rareș Luca, la clasa a VI-a, Daria Cepuc, la clasa a VII-a). Elevii au fost pregătiți de profesorii Aurelia Morar și Dumitru Moraru.

Rezultate deosebite au fost obținute și la Limba engleză – locul al II-lea la clasa a VIII; Geografie – locurile II-V; Fotbal fete gimnaziu – locul al II-lea; Fotbal băieți gimnaziu – locul al II-lea; Handbal băieți – locul al III-lea. (Oana NUȚU)

Vezi si

În prima parte a lui 2024 încep lucrările la drumul din Ulma spre frontiera cu Ucraina

Nu mulți constructori doresc să refacă un drum spre un punct de trecere al frontierei. …