Wednesday , November 30 2022

Numărul sucevenilor care au ajuns la medic din cauza răcelilor a crescut față de săptămâna trecută

Peste 1.800 de persoane au avut nevoie de asistență medicală. 99 de pacienți au prezentat forme grave de boală și au fost internați

Numărul pacienților care au ajuns la medic din cauza răcelilor în ultimele șapte zile a fost de peste 1.800, în creștere față de săptămâna trecută când puțin peste 1.600 de suceveni au ajuns la medic. Mai exact, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 1.874 cazuri de răceli, dintre care 1.335 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 și 14 ani, unde au fost 499 de îmbolnăviri. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 279 de cazuri, iar la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani au fost 388 cazuri de îmbolnăviri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 182 de cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani, în rândul cărora au fost înregistrate 85 de cazuri, iar în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, au fost 101 îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 31 au fost internați în spital pentru tratament de specialitate.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 358 de cazuri de pneumonii. 68 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 74 de cazuri, s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani iar în rândul sucevenilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani și a celor peste 65 de ani, au fost câte 60 de cazuri de penumoni iar la copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 67 de cazuri, la aceștia adăugându-se și 36 de nou-născuți diagnosticați cu pneumonie. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani s-au înregistrat 61 de cazuri de pneumonii.

Campania gratuită de vaccinare antigripală continuă în cabinetele medicilor de familie.Vaccinarea este recomandată pentru persoanele cu vârsta pînă la 64 ani care prezintă boli cronice, pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, obezitate, diabet sau HIV. (C. R.)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …