Wednesday , February 1 2023

Numărul sucevenilor care ajung săptămânal la medic cu diferite forme de răceli se menține constant

Numărul sucevenilor care au nevoie de asistență medicală din cauza răcelilor, se menține constant în ultimele șapte zile, comparativ cu săptămâna precedentă. Astfel, în ultimele șapte zile, 1.247de persoane au ajuns la medic cu răceli, față de 1.257. Dintre aceștia, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 932 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani, și anume 240 de îmbolnăviri. Urmează persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, cu 214 îmbolnăviri, apoi copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, cu 175 de cazuri. În statistica DSP urmează persoanele cu vârsta între  50 și 64 de ani, cu 111 cazuri de viroze respiratorii. În rândul nou-născuților, cu vârsta de până într-un an, au fost 106 îmbolnăviri, iar cele mai puține viroze au fost diagnosticate printre persoanele trecute de 65 de ani, unde au fost 86 de cazuri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, doar trei au avut nevoie de spitalizare și au fost internați pentru tratament de specialitate.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 315 cazuri de pneumonii, iar 57 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, unde au fost 62 de cazuri de pneumonii, categorie de vârstă urmată de sucevenii între 15 și 49 de ani, cu 61 de cazuri, iar printre persoanele trecute de 65 de ani, s-au diagnosticat 60 de cazuri de penumonii. Printre copiii cu vârsta între cinci-14 ani, și  doi-patru ani, au fost câte 54 de cazuri, respectiv 42 de îmbolnăviri. În cursul săptămânii trecute și 36 de bebeluși, cu vârsta de până într-un an, au fost diagnosticați cu pneumonie.

De la debutul acestui sezon rece, în județul nostru nu a fost diagnosticat niciun caz de gripă sezonieră. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …