Tuesday , November 29 2022

Numărul pasagerilor procesaţi la Aeroportul Sucevei s-a dublat îîn ianuarie 2018 faţă de ianuarie 2017

De la începutul anului până ieri, numărul pasagerilor procesaţi a fost de 19.003, iar cel al mişcărilor de aeronave a ajuns la 186. Comparativ cu ianuarie 2017, pe toată luna au fost 93 de mişcări de aeronave cu un număr de 8.274 de pasageri procesaţiAirbus A321 - aeroport Salcea 1tn

Introducerea, îndeosebi din partea a doua a anului trecut, a unui număr mai mare de curse aeriene externe a condus la dublarea numărului pasagerilor procesaţi pe Aeroportul Stefan cel Mare Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în primele 24 de zile ale acestui an pe aeroportul Suceava au fost 178 de mişcări de aeronave şi au fost 18.564 de pasageri procesaţi. „Ritmul de zbor de pe aeroportul nostru a crescut şi creşte. Noi de bucurăm de acest lucru”, a declarat Gheorghe Flutur. El şi-a exprimat încrederea că în scurt timp se va face şi recepţia la studiul de fezabilitate pentru extinderea terminalului actual al Aeroportului de la Salcea. Necesităţile pentru un terminal nou sunt evidente, determinate nu doar de unele chestiuni tehnice cum ar fi o mai bună separare între fluxul de pasageri intern şi cel extern, ci şi de posibilităţile efective de procesare a pasagerilor, conducerea CJ Suceava şi a aeroportului ţintind înspre o dublare a acesteia.

Probabil că unul din cele mai bune argumente în acest sens este chiar o creştere de peste două ori mai mare a numărului de pasageri în ianuarie 2018 (în condiţiile în care luna încă nu s-a terminat) faţă de luna ianuarie a anului 2017.

Astfel, potrivit datelor de până la 26 Ianuarie numărul pasagerilor procesaţi a fost de 19.003 iar cel al mişcărilor de aeronave a ajuns la 186. Comparativ cu ianuarie 2017, pe toată luna au fost 93 de mişcări de aeronave cu un număr de 8.274 de pasageri procesaţi. Conform explicaţiilor date de directorul Ioan Măriuţa, în ianuarie 2017 singurele curse, în afara celei interne, spre Bucureşti – Otopeni, erau cele spre Londra (Luton) şi Milano (Bergamo). Ulterior, au fost introduce mai multe curse externe care au fost menţinute şi în orarul de iarnă şi în cel de vară. Prin urmare, dublarea în ­ia­nuarie 2018 faţă de ianuarie 2017 a numărului de pasageri se explică prin creşterea numărului de destinaţii externe. „În luna februarie a anului trecut am avut 8.018 pasageri procesaţi. Nu este exclus ca în februarie 2018 să avem în jur de 20.000 de pasageri”, a mai spus Ioan Măriuţa. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …