Thursday , July 25 2024

Numărul cazurilor de rujeolă a scăzut pentru prima dată în ultimele patru luni. 59% din cele 955 de cazuri înregistrate în acest an au necesitat internare

Direcția de Sănătate Publică Suceava a informat că, în primele 6 luni ale acestui an, în județul Suceava s-au înregistrat 955 cazuri confirmate de rujeolă, iar 59% dintre ele au necesitat internare din cauza complicațiilor – bronhopneumonie, insuficiență respiratorie, hepatită reactivă, sindrom diareic acut cu deshidratare secundară, encefalită. Mai exact, au fost confirmate în ianuarie 8 cazuri, în februarie 12 cazuri, martie – 141 cazuri, aprilie – 289 cazuri, mai – 333 cazuri, și în iunie 171 cazuri.

La data de 20 iunie a.c., erau internate 38 de persoane cu rujeolă în unități spitalicești din județul Suceava: la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava erau internate 26 de persoane, din care 23 copii și 3 adulti; la Spitalul Municipal Rădăuți erau internați 5 copii cu rujeolă; la Spitalul Municipal Fălticeni erau internați 2 copii cu rujeolă și 1 adult, iar la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc erau internați 4 copii cu rujeolă.

Personalul de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județene Suceava a derulat, în perioada 17-19 iunie, activități de informare, educare, comunicare și consiliere a populației, în localitățile Vama și Pătrăuți, în vederea creșterii gradului de acceptare a vaccinării.

Direcția de Sănătate Publică Suceava face, din nou, apel la vaccinarea copiilor, pentru că este cea mai sigură metodă prin care pot fi protejați copiii. În cazul în care un copil vaccinat va contracta un virus, sistemul lui imunitar va ști să reacționeze, să lupte împotriva infecțiilor, va fi pregătit pentru a combate rapid și eficient boala. (O. N.)

Vezi si

Zona de munte a județului, sub Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar …