Friday , October 22 2021

Numărul cazurilor de COVID din școli crește de la o zi la alta. Miercuri au fost raportate 30 de noi îmbolnăviri și alte 12 clase au intrat în online

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu COVID 14 elevi și 16 angajați din sistemul de educație. Au apărut și primele cazuri de COVID din acest an școlar depistate în rândul personalului didactic auxiliar și nedidactic, fiind vorba despre doi angajați de la Școala Gimnazială ”T.V. Ștefanelli” Câmpulung Moldovenesc.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Suceava, în cursul zilei de miercuri au fost confirmate 30 de noi cazuri de COVID în unitățile de învățământ din județ. Dintre acestea, 14 sunt în rândul elevilor și 16 la angajații din sistemul de educație.

Potrivit IȘJ Suceava, au fost depistați cu COVID 2 preșcolari de la GPN Todirești (2 preșcolari) și unul de la GPP ”A.B.C.” Suceava, 3 elevi de la învățământul primar: Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Rădăuți, Școala Gimnazială ”Grigore Ghica Voievod” Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăț, 4 elevi de la învățământul gimnazial: Școala Gimnazială ”Cristofor Simionescu” Plopeni, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți (2 elevi) și 4 elevi de la învățământul liceal: Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava (2 elevi), Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni.

Au primit rezultate pozitive la testarea pentru COVID 2 profesori pentru învățământ preșcolar, unul de la GPN Hurjuieni și altul de la GPP ”Voinicelul” Rădăuți, 4 profesori pentru învățământ primar: Școala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei, Școala Gimnazială Nr. 3 Baia, Școala Primară Mironu, Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, 3 profesori de la învățământul gimnazial: Școala Gimnazială Frătăuții Vechi, Școala Gimnazială Preutești, un caz la Școala Gimnazială ”Constantin Tomescu” Pleșești și 5 profesori de la învățământul liceal: Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus, Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți, Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic ”Tomșa Vodă” Solca.

Au apărut și primele cazuri de COVID din acest an școlar depistate în rândul personalului didactic auxiliar și nedidactic, fiind vorba despre doi angajați de la Școala Gimnazială ”T.V. Ștefanelli” Câmpulung Moldovenesc.

Au trecut la cursuri online 12 formațiuni de studiu, dintre care 2 grupe de preșcolari, două clase de la învățământul primar, 4 clase de gimnaziu și alte patru clase de liceu. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …