Monday , December 5 2022

Numărul biletelor de tratament acordate pensionarilor suceveni s-a redus la jumătate, față de începutul anului

Doar 100 de pensionari suceveni vor pleca la tratament la începutul lunii viitoare. Aceasta este a XV-a serie de bilete repartizate județului nostru.

Tot mai puțini pensionari suceveni au șansă să plece în stațiuni balneoclimaterice, pentru tratament, pe bani puțini, deoarece județului nostru îi revin tot mai puține locuri în stațiuni.

După cum reiese din datele transmise de Casa Județeană de Pensii Suceava, numărul pensionarilor care beneficiază de bilete de tratament, scade de la o serie la alta. Doar 100 de pensionari suceveni care au depus cereri la Oficiul Județean al Casei de Pensii Suceava vor pleca, la începutul lunii noiembrie în concediu pe bani puțini, mai puțini față de seria precedentă, când s-au acordat 145 de bilete. Aceștia vor trebui să se prezinte în stațiuni în intervalul 1-3 noiembrie și reprezintă cea de-a XV-a serie din acest an care beneficiază de bilete de tratament. De menționat că pentru această serie, au fost depuse doar 601 cereri.

Persoanele care sunt beneficiare ale unui bilet de tratament s-au prezentat la sediul Casei Județene de Pensii cu biletul de trimitere formular în regim special, de la medic, în dublu exemplar, buletinul de identitate și cuponul de pensie aferent lunii octombrie 2021. “La ridicarea biletelor de tratament este obligatoriu să se prezinte titularul biletului sau, în cazuri excepționale, o altă persoană, desemnată de către titular pe baza unei procuri autentificate, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear”, susțin reprezentanții Casei Județene de Pensii Suceava. La sosirea în stațiune, pensionarii suceveni trebuie să aibă asupra lor, cardul de sănătate. Până la sfârșitul anului, pensionarii suceveni vor mai beneficia de încă aproximativ trei serii în care se vor acorda aproape 300 de bilete de tratament balnear. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …