Wednesday , February 8 2023

Numărul angajaților din școli depistați cu COVID, aproape dublu față de cel al elevilor

Din luna septembrie și până acum, au fost depistate pozitiv 94 de cadre didactice, 15 angajați din categoria personal nedidactic, 63 de elevi și 16 studenți. Duminică au fost depistate 5 cazuri de COVID la elevi de la Liceul Tehnologic ”Tomșa Vodă” Solca, iar de azi unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu. Lista celor 32 de școli din județul Suceava care săptămâna aceasta vor funcționa online 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis situația infectărilor cu COVID în rândul cadrelor didactice și al elevilor, așa cum reiese din rezultatele testărilor. Vineri, au primit rezultate pozitive opt cadre didactice, din diferite localități ale județului, dar și trei elevi și patru studenți de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, au fost depistați cu COVID un cadru didactic de la Şcoala Generală nr. 9 ”Ion Creangă” Suceava, care predă și la Şcoala Gimnazială Poiana Micului, un profesor la Colegiul Tehnic Rădăuți, doi profesori la Şcoala Gimnazială Capu Câmpului, un cadru didactic de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, o profesoară de la Şcoala ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, o învățătoare de la Şcoala ”Luca Arbure” Arbore și un profesor de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava. Doi dintre elevii confirmați cu coronavirus sunt din municipiul Suceava, de la Şcolile generale nr. 3 și nr. 6, iar cel de-al treilea este un elev de la Colegiul Tehnic Rădăuți. ”Au primit rezultate pozitive și patru studenți de la USV, doi de la Facultatea de Ştiințe Economice, unul de la Facultatea de Litere și unul de la Facultatea de Drept”, a informat reprezentantul DSP Suceava.

În cursul zilei de sâmbătă au primit rezultate pozitive în urma testării pentru SARS-Cov2 trei cadre didactice și doi elevi. Potrivit DSP Suceava, este vorba despre o educatoare de la Grădinița ”123” Suceava, un profesor de la școala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni și un profesor de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului. O elevă depistată pozitiv este din Vama, dar urmează cursurile Colegiului Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, iar un elev provine de la școala Generală nr. 3 GuraHumorului.

”Duminică au fost depistați cinci elevi de la Liceul Tehnologic Solca, drept urmare unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu”, a precizat Gabriela Băncilă.

Bilanțul cazurilor de COVID în sistemul de învățământ județean arată că, din luna septembrie și până acum, au fost depistate pozitiv 94 de cadre didactice, 15 angajați din categoria personal nedidactic, 57 de elevi și 16 studenți. Concluzia este că cele mai multe cazuri depistate sunt în rândul angajaților din unitățile de învățământ, fiind vorba atât de cadre didactice, cât și personal nedidactic și auxiliar. Astfel, numărul acestora este aproape dublu față de cel al elevilor depistați pozitiv cu COVID, însă vestea bună este că nici angajații din învățământ, nici elevii nu s-au infectat la școală, ci în afara ei, cel mai adesea fiind vorba despre contaminarea în cadrul familiei, în urma infectării unuia dintre membri, după cum au specificat reprezentanții DSP Suceava. (Oana NUȚU)
secretarasite

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …