Sunday , February 5 2023

Număr record de pasageri în acest an la Aeroportul Sucevei

715.405 pasageri au fost procesați pe Aeroportul Suceava de la începutul anului 2022. Anunțul a fost făcut joi, 15 decembrie, de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, șeful administrației publice județene sucevene referindu-se la o situație legată de calculele făcute pe primele 11 luni ale anului. Practic, nu este exclus ca să fie atins sau chiar depășit pragul de 800 de mii de pasageri, cum de altfel a și anunțat cotidianul Obiectiv de Suceava cu câteva săptămâni în urmă.

Afirmația lui Gheorghe Flutur a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, susținută la aeroport, împreună cu directorul Ioan Măriuța, dar și cu CRO al Wizz Air, Alexandra Avădanei. Gheorghe Flutur a precizat că este un plus de 70% față de rezultatele din tot anul 2021.

Întrebat în respectiva conferința de presă de către reporterul cotidianului Obiectiv de Suceava cu privire la probabilitatea de a ajunge la 800 de mii de pasageri în 2022 și la prognoza pe 2023, Gheorghe Flutur a spus că prognoza de anul trecut pentru anul acesta a fost mai rezervată decât cifrele care arată o creștere extraordinară. Un motiv – spune șeful administrației publice județene sucevene – pentru care s-a ajuns la un “record absolut”, ține și de conflictul din Ucraina. Iar asta pentru că dacă anii trecuți ponderea celor din Ucraina care veneau la aeroportul sucevean era între 8 și 10%, în 2022 ar depăși 15%, estimarea fiind de circa 18% – 20%.

Pe de altă parte, șeful administrației județene a menționat că în mod sigur va fi dat în folosință noul terminal al aeroportului, numai că din cauza problemelor cu firmele clujene care au câștigat prima licitație și nu au dus treaba la bun sfârșit, Gheorghe Flutur nu a mai vrut să avanseze alte termene, cu toate că este vizibil că lucrările sunt foarte avansate și, teoretic, cel târziu la primăvară ar trebui dat în folosință noul terminal. Se pare că prudența a dominat însă de această dată și nu au fost afirmații categorice și optimiste ca în alte dăți, cu toate că primăvara lui 2023 a fost termenul pe care l-a avansat, totuși, președintele CJ Suceava.

De altfel, Gheorghe Flutur nu a uitat să mai spună despre proiectul cu finanțare europeană de circa 13 milioane de euro cu tot cu TVA pentru creșterea gradului de securitate și siguranță. De altfel, cotidianul Obiectiv de Suceava a relatat nu o dată despre acest proiect și una din licitațiile care s-au derulat deja. De asemenea, președintele CJ Suceava a spus că se are în vedere construirea unui al treilea terminal de pasageri și a unui terminal cargo, iar parcarea Aeroportului va fi extinsă cu 200 de locuri. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …

One comment

  1. Dacā ar fi practicate aceleasi preturi ca si pe aeroporturile din Iasi ,Cluj si Bacāu,cred cā aeroportul Suceava ar fi primul pe tarā ,iar celelalte aeroporturi din Romania ar da faliment ! Nu vā este RUSINE sā tot mintiti ca pe vremea COMUNISTILOR ??!!!