Saturday , June 22 2024

Număr record de locuri vacante pentru persoanele cu studii superioare, disponibile vineri la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Din cele 161 de oferte, 20 sunt adresate necalificaților, 90 pentru persoane cu studii medii sau profesionale și 51 de locuri vacante sunt disponibile candidaților cu studii superioare. Cei mai căutați candidați cu studii superioare sunt inginerii și programatorii IT, iar cele mai căutate calificări sunt cele de electrician, sudor sau mecanic auto, dar și cu o diploma de profesor cei interesați pot candida, la acest eveniment, pentru locurile oferite în învățământul primar.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava organizează, vineri, 17 mai a.c., la Iulius Mall Suceava, parter – zona centrală, începând cu ora 10.00, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul va avea loc, la aceeași dată, la Casa Germană din Rădăuți, la Centrul de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” din Gura Humorului, precum și la Punctele de Lucru din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

Angajatorii vor avea ocazia să cunoască potențiali angajați și să discute despre aspirațiile și așteptările acestora privind cariera, iar candidații vor avea oportunitatea să își măsoare competențele și abilitățile în raport cu cerințele pieței și chiar să negocieze direct condițiile remunerării.

”Angajatorii interesați au început deja să își anunțe participarea, iar oferta pentru bursă numără în acest moment 278 de locuri vacante la nivelul județului, deschise candidaților cu diferite niveluri de studii: 161 oferte la Suceava, 11 la Gura Humorului, 18 la Fălticeni, 12 la Rădăuți, 14 la Câmpulung Moldovenesc. Oferta atrage o varietate de domenii de activitate, incluzând fabricarea înghețatei, panificație, producție, fabricarea hârtiei și cartonului, construcții, prelucrarea lemnului, comerț, pază și protecție, repararea autovehiculelor, ospitalitate, învățământ primar, cercetare-dezvoltare și multe altele, acoperind un spectru larg de niveluri educaționale și de competențe”, a informat AJOFM Suceava.

Bursa generală înregistrează, la acest moment, un număr record de locuri vacante pentru studii superioare, din cele 161 de oferte 20 fiind adresate necalificaților, 90 pentru persoane cu studii medii sau profesionale și 51 de locuri vacante adresându-se candidaților cu studii superioare. Cei mai căutați candidați cu studii superioare sunt inginerii și programatorii IT, iar cele mai căutate calificări sunt cele de electrician, sudor sau mecanic auto, dar și cu o diploma de profesor cei interesați pot candida, la acest eveniment, pentru locurile oferite în învățământul primar.

Pentru a oferi informații reale despre tendințele actuale din piața muncii, precum și orientare în carieră într-un spațiu special structurat, în cadrul bursei vor fi prezente standurile de informare și suport: înscriere la Cursuri de calificare, ocupare în străinătate prin rețeaua EURES, suport pentru tineri NEETs, persoane cu dizabilități, refugiați, prin partenerii agenției – Organizația Bucovina și World Vision, Economia socială, transparență și integritate în administrația publică prin colaboratorii de la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Suceava.

AJOFM Suceava invită comunitatea de afaceri să nu rateze această oportunitate de a-și etala oferta și de a-și extinde echipele, într-un mediu profesional optimizat pentru succes. Angajatorii care intenționează să se alăture bursei sunt rugați să confirmare participarea până cel târziu joi, 16 mai a.c., ora 14.00, termen limită ce va permite finalizarea tuturor detaliilor organizatorice pentru o experiență optimă în ziua evenimentului. (O. N.)

Vezi si

Ucrainean cu mandat de arestare pentru furt calificat emis de autoritățile franceze, depistat la Vicovu de Sus

Vineri, L. Yurii,  cetățean ucrainean, de 27 ani, cu domiciliu în localitatea Cernăuți, a fost …