Saturday , September 24 2022

Număr foarte mare de bilete de tratament pentru pensionarii suceveni, pentru începutul lunii octombrie

 Casa de Pensii a primit pentru seria a XIV-a, 221 de bilete de tratament, cel mai mare număr din ultimele luni n plecările în stațiuni se vor face în perioada 1-5 octombrie

La începutul lunii octombrie, pensionarii suceveni vor putea beneficia de tratament balneoclimateric, instituția suceveană primind pentru această serie unul dintre cele mai mari loturi de bilete de anul acesta.

Conducerea Casei de Pensii a anunțat că instituția suceveană a primit a XIV-a tranșă, din acest an, de bilete de tratament, bilete care au fost deja distribuite în totalitate. Astfel, 221 de pensionari suceveni, față de 149 câți au fost în seria precedentă, vor pleca în concedii pe bani puțini, la începutul lunii viitoare. Pensionarii suceveni ar trebui să se prezinte în stațiuni în perioada 1-5 octombrie.

Numărul de bilete de tratament alocate județului Suceava, prin Casa de Pensii, pentru această serie, acoperă aproximativ 18%  din numărul cererilor depuse de către pensionarii suceveni, față de 6% cât a fost în seria precedent. De menționat că pentru această serie au fost depuse 1.312 de cereri. Pensionarii au ales dintre stațiuni cum ar fi 1 Mai, Târgu Ocna, Nicolina, Geoagiu, Buziaș, Amara, Bălțătești, Vatra Dornei, Mangalia, Felix, Covasna, Eforie Nord, Herculane, dar cele mai solicitate stațiuni au fost pentru această serie, cele din zona de munte, pensionarii suceveni fiind mai reținuți în ceea ce privește biletele pentru litoral.

Persoanele care sunt beneficiare ale unui bilet de tratament se pot prezenta la sediul Casei Județene de Pensii cu biletul de trimitere formular în regim special, de la medic, în dublu exemplar, buletinul de identitate și cuponul de pensie aferent lunii septembrie 2022. “La ridicarea biletelor de tratament este obligatoriu să se prezinte titularul biletului sau, în cazuri excepționale, o altă persoană, desemnată de către titular pe baza unei procuri autentificate, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear”, susțin reprezentanții Casei Județene de Pensii Suceava. Până la sfârșitul anului, pensionarii suceveni vor mai beneficia de încă aproximativ patru serii în care se vor acorda aproape 700 de bilete de tratament balnear.

“Conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sistemul public de pensii, în afara pensiilor se pot acorda, în condițiile legii, și alte categorii de prestații, printre care și biletele de tratament. Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanților îndreptățiți, în limita numărului de locuri asigurate în unități de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Cererile pentru acordarea unui bilet de tratament se pot depune oricând în cursul anului 2022”, au completat reprezentanții Casei Județene de Pensii Suceava. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …

Leave a Reply

Your email address will not be published.