Saturday , December 3 2022

Un fax prin care Spitalul Judetean Suceava cerea disperat ajutor Ministerului Sanatatii a fost primit la Bucuresti dupa vreo 4 zile

Fosta conducere interimara a Spitalului Judetean Suceava, dr. Florin Filip si dr. Doina Ganea, a cerut disperata ajutor la Ministerul Sanatatii, dar o adresa trimisa de acestia pe 31 martie, in care aratau  ca “lipsa acută de personal medical la Spitalul Județean de Urgență  Suceava poate compromite continuitatea actului medical” si ca se  asigură  permanența liniilor de gardă și activitatea zilnică “prin eforturi deosebite ale personalului medical valid”, a fost primita si inregistrata la Bucuresti abia pe 3 aprilie. Intre timp, doctorii Filip si Ganea au demisionat si Spitalul a fost militarizat.

  

Conform unor documente ajunse în spațiul public, fosta conducere a Spitalului Județean Suceava a transmis solicitări către Ministerul Sănătății, prezentând situația cu care se confruntă la Suceava, încă de pe data de 31 martie, dar se pare că hârtia s-a rătăcit prin fax sau oficialii din Minister nu s-au grăbit să vină cu soluții. Cert este că documentul a fost primit abia pe data de 3 aprilie, după ce pe data de 1 aprilie conducerea spitalului sucevean a demisionat. 

E ușor acum să acuzi medicii că au refuzat să poarte costumele de protecție, când pana și farmacistele spitalului sunt infectate și nu au tratament. La București s-a transmis nevoia de cinci medici specialiști in boli infecțioase, cinci medici specialiști de medicină internă, șase specialiști A.T.I. patru medici U.P.U., doi medici specialiști anatomie patologică, trei medici specialiști pediatrie, 55 asistente medicale generaliste, patru asistente medicale cu specialitatea dializă, patru asistente medicale cu specialitate Departament Transfuzii, cinci brancardieri.

„Solicitarea se justifică prin lipsa acută de personal medical la Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, ceea ce poate compromite continuitatea actului medical. Menționăm că în prezent asigurăm permanența liniilor de gardă și activitatea zilnică prin eforturi deosebite ale personalului medical valid”, a menționat fostul manager Florin Filip în cererea sa către Ministerul Sănătății.  (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Amendă de 2.000 de lei pentru un șofer din Straja prins transportând lemn fără acte în valoare de 335 de lei

Joi, 1 decembrie, în jurul orei 15:45,  pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina,polițiștii au …

No comments

 1. Daca au facut cerere si nu au avut dosar cu sina!!! Cum se poate ca in mijlocul unei asemenea crize sa trimiti tu ditamai Spital Judetean Suceava cereri disperate de ajutor pe fax? Noaptea mintii! Imi imaginez ca cei doi directori interimari tot cu personalul lui Rambu au trebuit sa lucreze si tot la nesimtitii din Bucuresti au cerut mila! Mila de la cine? De la noul ministru care a venit la Suceava ce colcăie de boala sa ne spună ce măsuri are in vedere pentru Bucuresti? Sa va fie rusine! Tuturor! Și vouă celor ce ați avut 3 lei și i-ați dat șpagă doctorilor și asistentelor, și vouă celor ce ați venit de prin strainatate cu aere denparca va crescuse și coeficientul de inteligenta in același timp cu bănuții din portofel! Și sa va fie rusine și vouă celor ce ați stat cu capul plecat! La Suceava e jale mare. Și sunteți cu totii responsabili! Ministrului demisionar i s-a mulțumit…bun băiat…doctorilor din linia întâi li se pregătește dosar penal…

 2. Imi cer scuze pentru acest typo si pentru altele din comentariul precedent …din viteza si fara ochelari la purtator

 3. In mare parte ai dreptate
  Boala se numeste totusi coviD

 4. A început albirea politica a vinovaților:
  1.medicii nu au purtat echipamente.
  Cum sa poarte daca nu aveau ce ?in plus există proceduri clare in alte tari care se refera la ordinea de îmbrăcate/ dezbrăcare si decontaminare dupa interactiunea cu un bolnav covit .au fost acestea comunicate si trsining facut catre cadre ? NU ; au primit un combinezon de pe vremea ebola si o mască si ochelari si du te pe secție.
  Ca si idee : daca mască NU ESTE PERFECT ETANSA PE FATA ( adică aerul sa nu iasa printre mască si piele in timpul respirației ESTE INTERZISA INTRAREA IN CONTACT CU UN PACIENT COVIT . in plus acest “face fit test “adica confirmarea ca mască este perfect poixitionsta este procedura obligatorie si sev face in prezenta altui cadru medical – extras de la Ministerul Sănătății- cod practica Marea Britanie.
  IN plus sunt măști pentru a preveni răspândirea- cele ieftine care au un rol minim si cele specializate pentru activități cu risk .
  Cea mai bună izolarevo da mască FFF4 si screenul de protectie .
  2. Actul criminal care a dus la propagarea virusului între cadrele medicale a fost chemarea lor la munca cu ci faraccoronavirus in baza unei minciuni ca a existat ordin de ministru .astfel se explică ca la un moment dat erau mai multe cadre medicale i afectate decat pacienți, astăzi vorbim.de 317 cadre medicale!!!