Tuesday , April 16 2024

Nu mai puțin de 49 de candidaturi au fost depuse pentru conducerea Colegiului Medicilor Dentiști

Alegerile vor avea loc săptămâna viitoare. In ciuda încercărilor de intimidare, medicul Gabriel Gospodaru a reușit să-și depună candidatura. Pe lista celor care se vor șefi apare și numele reclamantei actualului președinte, medicul Carmen Gheorghiu, cât și numele fostului președinte, medicul stomatolog Ioan Costea 

Aproape 500 de medici dentiști din județul Suceava se pregătesc pentru ale­­gerea structurilor de conducere ale Co­legiului Medicilor Dentiști Suceava, care vor fi organizate la începutul săp­tă­­mânii viitoare.

Astfel, potrivit calendarului alege­rilor, la Colegiul Medicilor Dentiști Suceava, primul tur de scrutin este programat pentru ziua de 21 noiembrie, iar turul II pentru data de 23 noiembrie. “Pentru cele 29 de locuri în Consiliu, au fost depuse 49 de candidaturi. Cei 29 de membri au consiliului vor alege cinci membri în Biroul permanet iar acești cinci, vor alege președintele”, a explicat medicul Gabriel Gospodaru, actualul președinte al Colegiului Me­dicilor Dentiști Suceava.

Reamintim că acesta susținea că a fost împiedicat să candideze, dar se pare că, printr-o acțiune în instanță, medicul Gospodaru a câștigat dreptul de a candida pentru încă un mandat la ședia Colegiului Medicilor Dentiști. Totul s-a petrecut în mai 2018, când, după un congres la dentiștilor, desfă­șurat la Iași, medicul Gabriel Gospoda­ru ar fi fost luat la rost de președintele Co­­legiului Național al Dentiștilor. Su­părat, acesta ar fi acuzat-o pe Carmen Gheorghiu că trădează interesele jude­țului. “Am stat toți la o crâșmă, să mâncăm ceva, înainte să ne pornim spre Suceava. Eram cu rachiul în față, nu era un cadru oficial. Am întrebat-o de ce e trădătoare. M-a reclamat în 2018 la Comisia de Disciplină, iar cazul a fost analizat abia după un an, în aprilie 2019. Nu m-am prezentat la București, la audieri, pentru că nu am considerat ne­cesar. Am trimis o scrisoare, în care am explicat ce s-a în­tâm­plat. Au trimis decizia, prin care sunt sanc­ționat cu avertisment, acum, când se depun candidaturile pentru alegeri. Din cauza aces­­tei sancțiuni nu pot candida. Mi-am contactat avocatul și dacă acesta reușește să înregistreze contestația mâine (n.r.luni), atunci îmi pot depu­ne candidatura, marți, când este de altfel sși ultima zi”, a declarat medicul Gabriel Gospodaru, la sfârșitul săptă­mânii trecute.

“Vă informăm că s-a creat un precedent periculos, mai degrabă stalinist decât democratic. Se urmărește ca medicul Gospodaru să tacă și să dispară patru ani din peisajul profesional și social. E un exemplu de cum poate fi tras pe tușă orice coleg vocal, din orice Colegiu din țară”, susțin medicii dentiști din Suceava într-o scrisoare deschisă de susținere a președintelui Gabriel Gospodaru.

Trebuie menționat că pe lista celor 49 de candidaturi se regăsește și numele medicului reclamagiu, Carmen Gheorghiu, cât și numele fostului președinte al colegiului, Ioan Costea. Acesta a fost demis în urmă cu doi ani, după ce au existat supiciuni că ar fi luat o sumă de peste 150.000 de lei, din visteria colegiului.

Conform Regulamentului electoral pentru alegerea conducerii CMD, pentru a fi validate alegerile, la primul tur ar trebui să se prezinte două treimi din totalul membrilor acestui for profesional, iar în cazul în care nu există cvorum se organizează un al doilea tur de scrutin, de această dată alegerile urmând să fie validate indiferent de nu­mărul electorilor.

Medicii stomatologi suceveni îi vor alege pe cei cinci membri ai Consiliului Colegiului Dentiști Suceava, repre­zentanții județului Suceava în Consiliul Național al CMDR. După validarea noului consiliu de către Adunarea Ge­nerală a CMDR, se întrunește noul consiliu în prima ședință în cadrul căreia, din rândul membrilor consiliului, este ales Biroul executiv al CMD Suceava. Potrivit Regulamentului electoral pri­vind alegerea conducerii CMDR, dreptul de vot, precum și dreptul de a fi ales în organele de conducere le au numai medicii membri ai Colegiului Me­dicilor din România, iar dreptul de a ale­ge și de a fi ales se poate exercita numai în cadrul colegiului al cărui mem­bru este medicul respectiv.

Votarea va avea loc la sediul Co­legiului Medicilor Dentiști, iar bule­tinele de vot vor fi autentificate de către comisia electorală, prin aplicarea ștam­pilei proprii pe fața buletinului de vot, în momentul înmânării buletinului de vot către alegător. Urmează ca alegerile să fie validate de către comisia electorală centrală de la București. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Societate amendată cu 60.000 lei pentru abandonări de deșeuri reciclabile

Garda de Mediu Suceava a fost sesizată cu privire la abandonarea unei cantități foarte mari …