Noutăți cu privire la digitalizarea activității Primăriei Suceava

reportersite
23 februarie 2021, 7:40

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, le recomandă cetățenilor să folosească serviciile on-line oferite de Primărie. Într-o postare pe contul său de facebook, viceprimarul a reamintit că Primăria asigură accesul online al cetățenilor pentru informații referitoare la petiții, impozite și taxe locale, eliberarea avizelor și autorizațiilor etc. „În cazul în care nu aveți acces la mediul online, pentru a evita aglomerația și deplasarea la ghișeele primăriei, recomand să solicitați informațiile de care aveți nevoie apelând la 0230.212.696”, precizat, între altele, Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a recomandat cetățenilor să acceseze online, pe site-ul Primăriei Suceava, acele informații și formulare care sunt disponibile. Astfel, pentru plata impozitelor și a taxelor locale trebuie accesat linkul https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public.

Totodată, pentru a verifica stadiul soluționării cererilor se poate accesa linkul http://primariasv.ro/…/C7FE65EC77619B7742257489004B1C7E…, unde trebuie introdus numărul bonului și data înregistrării iar la subsecțiunea „Formulare”, pot fi accesate formularele de cereri specifice fiecărui serviciu în parte, http://primariasv.ro/…/portal.nsf/AllByUNID/0000138A….

De asemenea, Lucian Harșovschi a spus că la nivelul Primăriei se instalează un portal web pentru servicii electronice și un sistem digital de administrare al documentelor (prin proiectul APLICAT), cu ajutorul cărora, sucevenii vor putea solicita online actele de care au nevoie (aviz/acord/autorizație/adeverință etc.). Proiectul este finanțat prin Fonduri Europene, valoarea totală a acestuia fiind de 2.777.418 lei. Termenul de finalizare al proiectului este 24 iulie 2021. „Începând de astăzi și până în 17 martie 2021, în cadrul primăriei vor avea loc activități de instruire a personalului care activează în cadrul departamentelor de specialitate, ce vor oferi servicii electronice pentru cetățeni”, a mai spus Lucian Harșovschi. Potrivit acestuia, procesul va fi simplu: se completează mai întâi o cerere pentru înregistrare, se formulează solicitarea și se atașează documentul justificativ iar mailul se trimite către primărie, unde se procesează solicitarea, apoi se generează actul și se livrează prin portal împreună cu notificările pe mail/sms. (D.P.)

Spune-ti parerea!