Noul ștrand de la Ițcani va fi gata în doi ani și jumătate

16/05/19 ora:2:44am

Strandul va dispune de un bazin principal de înot în suprafață de 1.250 de metri pătrați, un bazin cu apă sărată de 250 de metri pătrați și un bazin pentru copii de 420 de metri pătrați, o terasă pentru alimentație publică, vestiare și grupuri sanitare, o plajă de 700 de metri pătrați și locuri de joacă pe 200 de metri pătrați 

image description

Licitația pentru proiectarea și execuția noului ștrand de la Ițcani va fi lansată de Primăria Suceava în perioada imediat următoare. Investiția este estimată la aproape 11,9 milioane de lei din care cinci milioane vor fi asigurate printr-un credit accesat de Primărie, iar lucrarea are prevăzut un termen de realizare de 26 de luni. Asta în­seamnă că, dacă procedura de licitație decurge fără ­pro­ble­­­me majore (de cele mai multe ori cauzate de contestații) iar constructorul respectă termenele, un nou ștrand va avea Suceava abia în doi ani și jumătate.

„Mi-aș fi dorit să fie mai repede, dar așa cum se știe acolo a trebuit să o luăm de la zero și e bine că vom face un ștrand nou”, a spus Ion Lungu. Potrivit primarului Ion Lungu, noul ștrand va fi pe amplasamentul celui vechi și a precizat că documentația pentru procedura de achiziție este finalizată. Ştrandul va dispune de un bazin principal de înot în suprafață de 1.250 de metri pătrați, un bazin cu apă sărată de 250 de metri pătrați și un bazin pentru copii de 420 de metri pătrați, o terasă pentru alimentație publică, vestiare și grupuri sanitare, o platformă de plajă de 700 de metri pătrați și locuri de joacă pe 200 de metri pătrați. (D.P.)