Monday , February 6 2023

Noul spital din Rădăuți ridicat prin campaniile lui Ștefan Mandachi a primit avizul DSP și are proiectul tehnic finalizat

Spitalul Municipal Rădăuți a solicitat sprijin fundației omului de afaceri Ștefan Mandachi pentru construcția unei clădiri în care să fie tratați pacienții cu COVID, în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări. Acum, la o lună de la primele discuții purtate cu Ștefan Mandachi, managerul Spitalului, Traian Andronachi, e mulțumit că a fost deja finalizat proiectul tehnic, iar DSP Suceava a dat aviz viitoarei construcții. Odată ce terenul va fi predat și va fi turnată fundația betonată, Traian Andronachi estimează că spitalul ar putea fi gata în două luni.

Proiectul prevede construcția unei clădiri cu 42 de paturi, iar după eradicarea acestei pandemii, clădirea ar urma să fie destinată patologiei de Boli Infecțioase.

Fondurile provin din campania ”1cm de autostradă” inițiată de Ștefan Mandachi, donații care au fost gestionate în conturile Crucea Roșie Suceava (președinte Cornel Dediu) și ”Asociația Studenților mediciniști din Iași”, aproximativ 500.000 euro. Restul banilor pentru dotare vor fi obținuți printr-o campanie distinctă, denumită ”1CMspital” care vor fi obținuți printr-o strângere de fonduri inițiată de ”Asociația umanitară Jeni Mandachi” pe site-ul www.1cmspital.ro.

„În mai puțin de 30 de zile de la discutii, cu sprijinul firmei de proiectare Bohemia Construct din Rădăuți, s-a finalizat si Proiectul Tehnic al viitoarei clădiri. DSP-ul de asemenea a răspuns extrem de prompt, dând avizul favorabil viitoarei construcții, după ce a analizat documentatia pe care am depus-o.

Pentru a putea demara lucrarea efectivă, având în vedere că certificatul de urbanism a fost eliberat și contând pe sprijinul Unității Administrativ Teritoriale Rădăuți, credem că investiția ce va fi suportată financiar de campania ”1cm de autostradă” și fundația lui Ștefan Mandachi – 1cmspital.ro – poate fi efectuată într-un termen de 60 de zile de la predarea terenului și a fundației betonate”, a declarat managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi.

Construcția spitalului poate fi demarată după ce UAT Rădăuți pune la dispoziție terenul care a fost identificat și pentru care s-a eliberat certificatul de urbanism, ceea ce presupune asigurarea fondurilor pentru demolarea actualei construcții existente pe acel teren (un fost grajd) si pentru turnarea fundației betonate pe care se va edifica spitalul.

„Avem toată încrederea că actuala administrație din Rădăuți va sprijini cu toată forța demersurile noastre și va asigura în cel mai scurt timp și fondurile necesare în ceea ce privește demolarea și turnarea fundației. Cu încredere în Dumnezeu și cu mulțumire față de toți cei implicați sperăm ca acest proiect să fie finalizat cât mai repede posibil”, a mai precizat Traian Andronachi. (O.S.)

Vezi si

Primarul comunei Şcheia, reținut și plasat apoi sub control judiciar pentru abuz în serviciu

Vasile Andriciuc, aflat la al cincilea mandat de primar al comunei Şcheia, a fost reținut …