Tuesday , November 30 2021

Noul șef de la Permise și Înmatriculări Suceava a fost arestat

UPDATE: În seara zilei de 8 aprilie Tribunalul Cluj a decis arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile a lui Donciu Viorel Andrei, fostul şef al SPCRPCIV Maramureș, numit interimar sef la Permise Suceava.

“Tip solutie: Admite sesizarea. Solutia pe scurt: În baza art.226 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, şi în consecinţă : În temeiul art.223 alin.2 C.pr.pen. rap. la art.202 alin.1 şi 3 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului D.V.A. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 08.04.2021 şi până la data de 07.05.2021 inclusiv. Potrivit art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea propunerii de arestare preventivă rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi cu procurorul. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08 aprilie 2021, ora 19:00, în prezenţa inculpatului reţinut”.

Conform ziarmm.ro, Adrian Filip, de la Vișeu de Sus, consilier județean Pro România, este cel la care ar fi apelat Donciu pentru a fi pastrat in functia de sef al SPCRPCIV Maramureș.

Viorel Donciu fusese numit șef interimar la SPCRPCIV Suceava acum vreo două săptămâni, după ce a fost șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Maramureș. El a fost reținut ieri de DNA Cluj, fiind bănuit că a luat mită, a cumpărat influența unui consilier județean pentru a rămâne pe funcția de șef la Baia Mare și a intrat ilegal în baza de date a MAI. In Maramureș, Donciu este acuzat că ar fi făcut cam tot ceea ce se făcea până mai ieri și la Serviciul de Permise Suceava: și-ar fi cumpărat postul, lua șpagă pentru înmatricularea unor mașini, șpagă pentru programări și reprogramări la examene, șpagă pentru permise

Procurorii DNA Cluj anunță că au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de joi, a lui Viorel Donciu, fost șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Maramureș, acum împuternicit pe aceeași funcție la Suceava, pentru luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic.

Conform procurorilor, în 4 februarie 2021, Donciu, în calitate șef al SPCRPCIV Maramureș, ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș, pe care acesta pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât Donciu să fie desemnat în continuare în aceeași funcție. Numirea în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș expira în data de 15 februarie 2021.

În schimbul menținerii sale în funcție, Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.

Pe 1 februarie, la instigarea aceluiași consilier, Donciu ar fi accesat fără drept baza de date a MAI-Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei firme.

De asemenea, în zilele de 9, 10 și 25 februarie 2021, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, Viorel Donciu ar fi primit diferite sume de bani ca mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule.

Acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Se fac acte de urmărire penală și față de alte persoane, precizează DNA.

Donciu a fost împuternicit la conducerea instituției din Suceava de două săptămâni. (Mediafax)

Vezi si

Mopan a deschis la Gura Humorului prima cofetărie de tip patibar

”Acest concept de patibar vine ca un parcurs firesc la planurile noastre de viitor, după …