Friday , December 9 2022

Noul proiect european de modernizare a unor străzi importante din Suceava va fi realizat în 30 de luni

Primarul Ion Lungu

Printre acestea se numără străzile Universităţii, Traian Vuia, Grigore Alexandru Ghica şi bulevardul George Enescu u Valoarea totală estimată a investiţiei este de 35,5 milioane de lei, adică 7,9 milioane de euro din care construcţiile şi montajul reprezintă peste 31 de milioane de lei, adică 7,01 milioane de euro”, a declarat primarul Ion Lungu

Firma Specialist Consulting SRL Bucureşti a predat, potrivit celor spuse de primarul Sucevei, Ion Lungu, documentaţia pentru proiectul de modernizare a unor străzi importante din municipiul Suceava. Printre aceste străzi se numără Universităţii, Traian Vuia, Grigore Alexandru Ghica şi bulevardul George Enescu. Proiectul este finanţat cu fonduri europene nerambursabile obţinute din economiile realizate la alte cinci proiecte derulate de Primăria Suceava. „Valoarea totală estimată a investiţiei este de 35,5 milioane de lei, adică 7,9 milioane de euro din care construcţiile şi montajul reprezintă peste 31 de milioane de lei, adică 7,01 milioane euro”, a declarat primarul Ion Lungu. Termenul de realizare al investiţiei este 30 de luni, iar valoarea estimată a se cheltui în primul an este de 8,4 milioane lei, puţin peste 21 de milioane de lei urmând a fi estimat a se cheltui în anul al doilea al derulării proiectului, iar 5,3 milioane de lei urmează să fie alocate pentru al treilea an de derulare a lucrărilor. „Sperăm că vom putea încheia cât mai repede acordul de finanţare la Agenţia de Dezvoltare Nord – Est”, a declarat primarul Ion Lungu. El a ţinut să precizeze că Primăria municipiului Suceava a făcut demersuri pentru actualizarea domeniului public al municipiului Suceava cu două poduri situate în Burdujeni, pentru a putea primi ok-ul ca să demareze proiectul cu finanţare europeană pentru modernizarea unor străzi din municipiul Suceava. Este vorba despre două poduri care au o lungime în jur de 20 de metri fiecare, unul este situat pe strada Plevnei – cartierul Burdujeni-sat, iar altul pe strada Cuza Vodă, la circa o sută de metri de intersecţia cu Calea Burdujeni. De menţionat că actualizarea domeniului public şi privat al unităţilor teritorial – administrative este o practică întâlnită în ultima perioadă, acest lucru fiind cerut în cazul proiectelor cu fonduri europene.
In ce priveşte străzile Plevnei şi Cuza Vodă, o parte din aceste rute au fost incluse în primul proiect european demara, anii trecuţi, de Primărie pentru modernizarea unor străzi din Suceava. Astfel, din strada Cuza Vodă a fost inclusă porţiunea de la ieşirea spre Botoşani până la intersecţia cu Calea Burdujeni, asfaltarea continuând apoi pe Calea Burdujeni până la intersecţia cu Calea Unirii şi apoi pe Calea Unirii pe toată artera principală de circulaţie, până la sensul giratoriu de la Galleria Mall. Din strada Plevnei a fost inclusă în proiectul iniţial porţiunea de la podul respectiv până vreun kilometru mai în deal, acum urmând a fi asfaltată porţiunea de la pod până la intersecţia cu strada Cuza Vodă. Alte străzi care vor fi incluse în al doilea proiect de modernizare a străzilor Sucevei sunt Mărăşti, Mihai Eminescu, Zamca şi Cernăuţi – porţiunea de la intersecţia giratorizată cu străzile Traian Vuia şi Strandului până dincolo de podul peste apa Sucevei. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …

No comments

  1. bravo ***! iar tre sa-ti mai acceptam licitatiilesi spagile luate pe niste carpeli.in zamca nu a asfaltat nimic de cinci ani, sunt niste gropi pe zamca, narciselor, stejarului, de intri cu tot cu masina. ***!

  2. Aoleu, iar incepe cu saprtul strazilor. Stai, omule, carpeste-le pe astea si apoi apuca-te de altele. ne-ai scosi peri albi cu proiectele tale europene care fac mai mult rau decat bine (ia vezi cum e cu putoarea din burdujeni si cu esplanada care incepe sa crape)