Sunday , October 2 2022

Noul primar din Iacobeni intră de azi în pâine, cel de la Siminicea mai are de așteptat

Mandatarul financiar al primarului nou ales la Siminicea, liberalul Vasile Clim, nu a depus în termen la Judecătoria Suceava situația cheltuielilor efectuate în campania electorală. Mandatarul prima­rului nou ales al PSD de la Iacobeni a fost mai rapid, a depus lista cheltuielilor, iar instanța l-a confirmat în funcție pe Viorel Maxim

Clim - siminiceatn

Noile prevederi legale privind instalarea în funcție a aleșilor locali prevăd că această operațiune se face după ce o instanță de judecată ­ana­­lizează documentele electorale, inclusiv dovezile privind folosirea corectă a sumelor alocate pentru campania electorală a candidaților, care trebuie să fie puse la dispoziția instanței de judecată de către mandatarul financiar al campaniei electorale.

In data de 11 iunie a.c., în localitățile sucevene Siminicea și Iacobeni au avut loc alegeri parțiale pentru ocuparea funcțiilor vacante de primar. Până acum doar primarul nou de la Iacobeni, inginerul silvic Viorel Maxim, a putut să preia în urma hotărârii judecătorești exprimată de Judecătoria Vatra Dornei funcția nou dobândită. Candidatul desemnat câștigător la Siminicea, li­beralul Vasile Clim(foto), acum viceprimar, va trebui să aștepte până pe da­ta de 26 iunie pronunțarea Jude­­cătoriei Suceava în ceea ce îl privește. Motivul este acela că mandatarul financiar al primarului nou ales la Siminicea nu a depus în termen la Judecătoria Suceava situația cheltuielilor efectuate în campania electorală. Nu pare a fi, la o primă vedere, o problemă foarte mare pentru că unitatea administrativ-teritorială Siminicea este oricum condusă de Vasile Clim în calitate de viceprimar cu atribuții de primar. Cu o săptămână în urmă am arătat că la alegerile parțiale, la Iacobeni, unde vreme de mai mulți ani funcția de primar a fost adjudecată de Ange­lica Fădor (PNL, actual deputat), ale­­gerile au fost câștigate de un mai tânăr om politic, reprezentant al PSD, un inginer silvic în vârstă de 29 de ani pe nume Viorel Maxim, angajat al Ocolului Silvic Iacobeni. De partea cealaltă, la Siminicea, funcția de primar a fost adjudecată de liberalul Vasile Clim, care a deți­nut anterior și funcția de primar interimar după ce primarul ales din partea PSD, Sergiu Pașniciuc, și-a dat demisia din motive personale. Procentual, Vasile Clim a obținut la Siminicea  66,54 % din voturi  iar PSD prin Viorel Maxim a obținut la Iacobeni 58,07% din voturile exprimate de votanții din cele două comune sucevene. (Neculai ROSCA)

Vezi si

USV va marca deschiderea anului universitar 2022-2023 cu un concert susținut de DJ Grim Ex

Luni, 3 octombrie 2022, de la ora 19:00, pe esplanada din fața corpului A al …