Wednesday , February 1 2023

Noul ambulatoriu al SJU Suceava va fi funcțional din septembrie

 „Am început noi finanțarea și vom continua cu încă vreo 2 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură. Construim de fapt o policlinică dotată cu ultima tehnică. Aici va fi un program de 7 ore pentru că medicii vor fi și în secțiile spitalului, dar la ambulatoriu vor fi 7 ore prin rotație”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur  

Noul ambulatoriu al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava va fi gata la roșu în aprilie, însă va fi funcțional din luna septembrie a acestui an. Anunțul a fost făcut, ieri, de către președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Şeful administrației județene a efectuat, joi, 28 martie, o vizită de lucru la șantierul noului ambulatoriu de la Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou”. Noua clădire este constru­­ită lângă Spitalul Județean, într-o la­­terală a acestuia, și se întinde pe o su­prafață de 4.100 metri, fiind compusă din demisol, parter și patru nivele. Printre alte­le, noul ambulatoriu va fi dotat și cu un scin­tigraf, un aparat care depistează afec­țiu­­nile patologice pe care aparatele clasice nu le pot depista, în special la bolnavii de cancer. De asemenea, această clădire va dispune și de o parcare de 50 de locuri și de spații verzi.

De menționat că vizita de lucru a efectuat-o alături de managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu și de directorul medical Mircea Macovei. Gheorghe Flutur a apreciat ritmul bun al lu­crărilor și a ținut să mulțumească pentru asta atât constructorului cât și ma­nagerului Vasile Rîmbu.

În opinia șefului administrației ju­dețene sucevene, noul ambulatoriu al SJU este cea mai mare construcție ridicată în această zonă după 1989 ­va­loa­rea investiției cifrându-se la 8,2 mi­­lioane de euro. „Această lucrare a început cu finanțarea Consiliului Jude­țean Suceava și a Spitalului, iar la finalul anului trecut a trecut pe finanțare europeană. Cei care au fost harnici au avut curaj și au investit fonduri și Uniunea Europeană a venit și le-a decontat. De aceea noi am trecut pe Axa 3 a Programului Operațional Regional 2014-2020 investiții în spitale. Îmi pare rău că spitalele regionale nu se construiesc. La noi se întâmplă lucruri pozitive și vreau să știți că suntem în linie dreaptă și lucrarea va fi decontată de fonduri europene”, a declarat Gheorghe Flutur.

În opinia sa, decontarea lucrărilor din fonduri europene „este un mare câștig pentru județul Suceava”. „Am început noi finanțarea și vom continua cu încă cu vreo 2 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură. Construim de fapt o policlinică dotată cu ultima tehnică. Aici va fi un program de 7 ore pentru că medicii vor fi și în secțiile spitalului, dar la ambulatoriu vor fi 7 ore prin rotație”, a declarat președintele CJ Suceava.

Noul ambulatoriul este extrem de necesar în condițiile în care în ultimul timp a crescut foarte mult adresablitatea de la 47.000 de persoane în 2009 la circa 200.000 în prezent (la ambulatoriul de la SJU Suceava vin și pacienți din județele vecine) iar estimările de viitor sunt undeva la 250.000-300.000 de persoane. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …