Friday , May 24 2024

Nouă focuri de armă trase și țigări de contrabandă de peste 350.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră au interceptat la granița cu Ucraina mai multe transporturi ilegale de țigări de contrabandă. Aceștia au tras nouă focuri de avertisment, reușind să pună mâna pe un contrabandist. Totodată, oamenii legii au confiscat 31.450 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de 368.015 lei

contrabanda frontiera (1)

La data de 3 iulie 2017, în cadrul Planului de Acțiune „Contrabanda 2017”, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfă­șurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, ocazie cu care un echipaj al poliției de frontieră a observat, într-o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase către interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au încercat să-i rețină pe contrabandiști, somându-i să se oprească, însă cum aceștia nu s-au su­pus, au tras șapte focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment, bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene, care au comunicat că pe direcția respectivă au reținut un bărbat implicat în activitatea infracțio­­nală.

La cercetarea terenului, polițiștii de frontieră au descoperit 18 colete care con­țineau cantitatea de 9.000 de pachete cu țigări de contrabandă de proveniență ucraineană, în valoare de 105.300 lei, marfă ce a fost confiscată. Totodată, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Un alt echipaj al poliției de frontieră din cadrul aceluiași sector a descoperit, în apropierea frontierei de stat, opt colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 de pachete cu țigări de contrabandă de proveniență ucraineană, în valoare de 46.800 lei. Tigările au fost confiscate, iar în continuare polițiștii de frontieră fac cercetări în vederea găsirii tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

La data de 2 iulie 2017, în jurul orei 23.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, a depistat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora efectuând soma­țiile legale prin voce și, cum nu s-au oprit, au tras două focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată persoanele nu s-au oprit și, profitând de terenul împădurit și de întuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cer­cetării în comun a cazului. În zona res­pec­tivă, polițiștii de frontieră au des­­­­­­­coperit cinci colete cu țigări, învelite în folie neagră, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.950 de pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în ­va­loare de 116.415 lei a fost confiscată, iar în con­ti­­nuare polițiștii de frontieră des­fășoară activități specifice în coo­perare cu grănicerii ucraineni în ­ve­derea documentării întregii activități infracțio­nale.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Vicovu de Sus și Brodina au descoperit, în apropiere de frontiera de stat, 12 colete cu țigări de proveniență ucraineană. Coletele au fost transpor­tate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 8.500 de pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de 99.500 de lei, care au fost confiscate. În continuare, poli­țiștii de frontieră fac cercetări pentru depistarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infrac­ționale. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …