Monday , December 5 2022

Nouă elevi suceveni vor participa la Olimpiadele Naţionale de Limba engleză şi Limba şi literatura română

Patru elevi suceveni s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română. La faza naţională a Olimpiadei de Limba engleză, judeţul Suceava va fi reprezentat de cinci elevi. Sâmbătă, 7 martie 2015, vor avea loc fazele judeţene la şapte Olimpiade

elevi


Patru elevi suceveni s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română care se va desfăşura la Tîrgu Mureş, în perioada 6 – 10 aprilie 2015.
Elevii calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura romană din clasele IX-XII, sunt: Diana Nicoleta Aruşilor din clasa a IX – a de la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava, Ioana – Alexandra Nesteriuc din clasa a X – a de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava, Adela Ela Căşuneanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava şi Larisa Andreea Pălie, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” Fălticeni.
Proba finală a Olimpiadei Judeţene de Limbă engleză a avut loc sâmbătă, 28 februarie 2015, la Liceul cu Program Sportiv Suceava, în cadrul acesteia calificându-se la faza naţională cinci elevi.
Liceenii au susţinut probele de Listening şi de Speaking din cadrul Olimpiadei de Limba engleză, etapa judeţeană. La aceste probe au participat elevii claselor de liceu care, la proba scrisă din data de 22 februarie 2015, au obţinut minimum 95 de puncte. În urma susţinerii celor trei probe menţionate, s-a stabilit şi lotul judeţean care va reprezenta Suceava la etapa naţională a Olimpiadei de Limba engleză. Astfel, judeţul Suceava va fi reprezentat de cinci elevi, după cum urmează: Elisa Sălăgean, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava, Vlad Răzniceanu din clasa a X-a de la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava, Ciprian Dăscăliţei din clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava, Tudor-Stefan Mihailiuc, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava şi Bianca Coştiug din clasa a XI-a, secţiunea bilingv de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava.
Etapa naţională a Olimpiadei de Limba engleză va avea loc la Braşov, în perioada 6 -10 aprilie 2015.
Sâmbătă, 7 martie 2015 vor avea loc fazele judeţene la şapte Olimpiade şi anume: de Istorie, de Geografie, de Biologie, de Informatică, Olimpiada judeţeană pentru limbile romanice, Olimpiada judeţeană la Limba rusă maternă, Olimpiada judeţeană de Religie pentru clasele V – XII şi cea pentru Seminariile teologice, etapele judeţene ale Olimpiadei Naţionale ale Sportului Scolar la badminton gimnaziu şi fotbalfete liceu. La aceste competiţii vor participa peste 1 000 de elevi calificaţi după participarea la etapele locale ale concursurilor enumerate. (O.S.)

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …