Thursday , September 29 2022
Breaking News

Noua creșă din Burdujeni va putea fi finanțată de Ministerul Dezvoltării

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat că a găsit locația pentru construirea unei creșe în cartierul Burdujeni. Potrivit primarului, clădirea va avea aproximativ 3.200 de metri pătrați, iar în interior vor funcționa zece grupe de copii (cea mai mare din cele trei tipuri de dimensiuni de creșe), o bucătărie, o spălătorie, o cameră de joacă, un pavilion administrativ, o cameră pentru educatoare, o cameră pentru părinți și o cameră filtru acces.

De asemenea, în curtea creșei vor fi amenajate spații verzi și locuri de joacă. Acesta subliniat că noua creșă va fi amplasată în cartierul Burdujeni, la intrarea în municipiul Suceava dinspre Plopeni, în așa numitul cartier al Tinereții și singura suprafață de 32 de ari a fost identificată în zona respectivă din Burdujeni.

„Ministrul Dezvoltării ne-a prezentat un model de creșă tip cu zece grupe care va fi finanțat prin fonduri europene. Noi am identificat terenul pe care îl întabulăm pentru a putea construi această creșă”, a declarat edilul Ion Lungu. El a adăugat că vor demara procedurile pentru a face studiul de fezabilitate și apoi vor fi aprobați indicatorii tehnico economici, astfel încât să putem depune proiectul pentru construirea acestei creșe în cartierul Burdujeni. (D.P.)

Vezi si

Patru gospodării din Dragoșa – Frumosu cuprinse de un incendiu pornit de la un cablu electric defect (FOTO)

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …