Wednesday , February 1 2023

Noua conductă de gaz pentru Rădăuți a fost montată la Milișăuți și a fost cuplată ieri după-amiază

Conducta de gaz care subtraversează râul Suceava a fost fisurată din cauza viiturii ce a avut loc la sfârșitul lunii iunie, iar pentru a se putea efectua reparația a fost deviat cursul de apă. A fost necesară realizarea unei noi lucrări, prin foraj orizontal dirijat pe 300 de metri pe sub râul Suceava, pentru a fi cuplată conducta nouă   conducta

Ieri, la magistrala de gaz Suceava – Rădăuți a fost executată cuplarea noii conducte montate la Milișăuți – prin foraj orizontal – la conducta existentă. Transgaz a informat Prefectura Suceava că lucrările au început vineri, 20 iulie, la ora 9,00 și a estimat că vor fi finalizate până cel târziu la ora 19,00, în cursul acestei  zile.

Ulterior, potrivit unui alt comunicat de presă, se arăta că „referitor la operațiunea de cuplare a conductei de gaz metan montate la Milișăuți, pe magistrala de gaz Suceava – Rădăuți, Prefectura Suceava precizează că aceasta a fost finalizată la ora 13,30, mult mai devreme decât estimase Transgaz”. Totodată, potrivit sursei citate, s-a început introducerea gazului metan în conducă, iar în scurt timp se va deschide tronsonul care alimentează cu gaz compania Egger, „la această oră (adică ieri după-amiază – n.red.) municipiul Rădăuți fiind asigurat cu debit de capacitate maximă”. În perioada desfășurării lucrărilor de cuplare nu au fost afectați consumatorii casnici, se menționa în comunicatul Prefecturii Suceava, alimentarea cu gaze fiind sistată doar la Egger, cu precizarea însă că era posibil să fie afectat CET Rădăuți.

Reamintim că, în urma  fenomenelor meteo periculoase de la sfârșitul lunii iunie, conducta de gaz care subtraversează râul Suceava a fost fisurată din cauza viiturii, iar pentru a se putea efectua reparația a fost deviat cursul de apă. Avaria a fost remediată la  data de 3 iulie, printr-o soluție provizorie, tronsonul defect fiind decuplat și înlocuit pe o lungime de 12 m.

Pentru punerea în siguranță a conductei Suceava – Rădăuți și pentru a preîntâmpina, pe viitor, producerea unor avarii, a fost necesară realizarea unei noi lucrări, prin foraj orizontal dirijat pe 300 de metri pe sub râul Suceava, pentru a fi cuplată conducta nouă. (D.P.)

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …