Sunday , June 26 2022

Nouă ani de închisoare pentru moșneagul din Dumbrăveni care și-a omorât nevasta, iar apoi a dormit cu ea în cameră

Gheorghe Magazin, de 64 de ani, din Dumbrăveni, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Acesta este acuzat că și-a omorât în bătaie nevasta, a dormit în aceeași cameră cu ea, după care dimineața s-a dus la băut într-o crâșmă din localitate mos arestat

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Gheorghe Magazin, de 64 de ani, din comuna Dumbrăveni, la nouă ani de închisoare pentru violență în ­fami­lie. Decizia judecătorilor su­ce­­veni nu este definitivă.

Amintim că la data de 9 no­iembrie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Su­­­ceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Gheorghe Magazin, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Anchetatorii au stabilit faptul că inculpatul Gheorghe Magazin s-a căsătorit cu persoana vătămată Veronica Magazin, de 68 de ani, în anul 1971. Atât femeia cât și so­țul său s-au obișnuit să consu­me, de mai mulți ani, cantități mari de băuturi alcoolice. Pe acest fond între cei doi soți au ­exis­­tat în decursul timpului ne­numărate incidente și altercații violente, care au fost observate și auzite de vecinii acestora din Dumbrăveni, însă nici părțile implicate și nici vecinii lor nu au adus aceste fapte și la cunoștința polițiștilor.

La data de 23 septembrie 2017, la fel ca și în alte ocazii, bătrâna a consumat pe tot parcursul zilei cantități mari de băuturi alcoolice în mai multe localuri publice din Dumbrăveni, iar spre seară, fără a se putea stabili ora exactă, s-a deplasat la domiciliu unde a continuat să consume o cantitate nedeterminată de băuturi alcoolice.

Deosebit de a­ceas­ta și inculpatul Gheorghe Magazin a consumat cantități mari de băuturi alcoolice, împreună cu diverse persoane din Dumbrăveni. În jurul orelor 21.00 – 21.30, inculpatul se deplasa spre casă fiind în stare avansată de ebrietate.

Din cercetările făcute de oamenii legii a rezultat că după ce a ajuns acasă, Gheorghe Magazin a început să se certe cu victima.

Din probele administrate la dosar a rezultat că inculpatul Gheorghe Magazin a lovit-o pe soția sa cu pumnii, picioarele și tot ce i-a căzut la îndemână în cur­tea casei lor din localitatea Dumbrăveni, după care a târât corpul femeii în interiorul lo­cuinței. Cel mai probabil decesul acesteia a survenit în imobil. Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că deși și-a dat seama că actele sale de violență au condus la decesul victimei, inculpatul s-a culcat în aceeași încăpere cu aceasta, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic deosebit.

Din cercetări a mai rezultat că incidentul din noaptea respectiveă s-a desfășurat pe parcursul mai multor ore, fiind auzite zgomote, țipete, strigăte de ajutor la orele 21.00, la orele 22.00, precum și în jurul orelor 02.00 – 03.00.

În dimineața zilei de 24 septembrie 2017, inculpatul s-a trezit și a observat în mijlocul camerei cadavrul soției sale, a aprins be­cul din curte în semn de doliu, după a mers la un bar din localitate, unde a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice, a re­venit acasă și abia apoi a anunțat diverse persoane despre decesul soției sale.

„Conform concluziilor medi­cului legist care a efectuat autopsia victimei, moartea a fost vio­lentă și s-a datorat șocului traumatic și hemoragic survenit în evoluția unui politraumatism cranio – facial, toraco – abdominal și al membrelor, prin lovire cu și de corpuri dure și asfixiei me­canice prin obstrucția căilor respi­ratorii cu vomismente în con­­dițiile politraumatismului. Ana­lizele toxicologice au pus în evidență o alcoolemie de 2,80 g ‰”, au arătat procurorii suce­veni. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

129 de amenzi, 17 permise reținute și 17 certificate de înmatriculare retrase sâmbătă noaptea, în timpul unei razii pe străzile municipiului Suceava

Începând de sâmbătă seara, de la ora 17.00 și până duminică dimineață la ora 04.00, …