Thursday , December 8 2022

Nou sediu al TPL, pe un teren de 1,1 hectare din zona defunctei Termica

Primăria a obținut în instanță certificarea faptului că terenul ce a fost folosit de fosta firmă de furnizare a energiei termice aparține municipiului Suceava. Lichidatorii SC Termica au depus notificare la cadastru, emițând pretenții. Fără un sediu stabil, TPL nu poate achiziționa autobuzele electrice de mult  promise. De la vechiul sediu, TPL este presat de TASA să plece fiindcă clădirile și platformele betonate aparțin firmei private

 autobuze tpl

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat ieri în conferință de presă că în ședința de  Consiliu local s-a aprobat dezlipirea unei suprafețe de 11.350 de metri pătrați de la Termica, pentru un proiect ce vizează construirea unui nou sediu pentru  societatea de ptransport public local – TPL. Ion Lungu a spus că a fost un proces între municipalitate și lichidatorii defunctei Termica, ce s-a soldat cu câștig de cauză din partea Primăriei Suceava la Inalta Curte de Casație și Justiție. “Noi suntem proprietari și avem inclusiv dovada în instanță, inclusiv de la Curtea Supremă. Vreau să mulțumesc și domnilor consilieri de la PSD-ALDE, care au votat pentru a se asigura două treimi”, a spus Ion Lungu. El a mai adăugat că pe 7 decembrie va merge la Agenția de Dezvoltare Nord – Est Piatra Neamț unde se va depune și documentele rezultate din instanță și din ședința de marți a Consiliului local, pentru a se debloca achiziția celor 40 de autobuze electrice. “Este vorba despre construirea unui sediu nou pentru TPL, cu toate dotările, pentru noile mijloace de transport. Totuși, deși suntem proprietari și avem inclusiv decizie în acest sens de la ICCJ, lichidatorii au făcut notificare la Cadastru în legătură cu acest teren. Noi avem nevoie de un act care să stabilească faptul că acest teren este liber de sarcini. Nu cred că nu vom obține un certificat că acel teren este liber de sarcini. Primăria acest teren disponibil. Pe de altă parte la actualul sediu al TPL situația este delicată. Primăria are terenul, TASA are clădirile, inclusiv partea betonată a incintei. Au fost multe discuții pe această temă dar noi considerăm că soluția pentru TPL este realizarea unui nou sediu pentru societatea de transport public local. (N.R.)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …