Thursday , July 7 2022

Nou periplu al primarului Ion Lungu la București, pe la ministere și agenții, pentru avizarea și finanțarea principalelor proiecte ale Sucevei

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că zilele acestea a avut mai multe întâlniri la București, la ministere și agenții, pe problemele curente ale municipalității.

Astfel, edilul Sucevei a purtat discuții la CNI pe tema licitațiilor pentru Sala Polivalentă și creșa mare din Burdujeni. ”La creșă, dacă nu vor fi contestații, s-ar putea semna contractul de execuție în luna mai”, a declarat primarul Lungu.

De asemenea, acesta a avut o întâlnire la ANRE, pentru avizarea documentației de finanțare a lucrărilor de termoficare, pe programul Termoficare 2006-2022.

”Am discutat la Ministerul Dezvoltării  despre demararea licitației pentru reabilitarea de blocuri pe bani guvernamentali, evaluarea proiectelor PNI Anghel Saligny, fiind în curs de finalizare evaluarea tuturor proiectelor depuse, furnizarea autobuzelor electrice de la firma Solaris din Polonia, precum și asigurarea finananțării lucrărilor de reabilitări termice în anul 2022, prin proiectul Termoficare 2006-2022”, a mai anunțat primarul Sucevei.

Totodată, acesta a purtat discuții la Comisia de Împrumuturi de la Ministerul de Finanțe, asigurând finanțarea pentru terminarea lucrărilor la Piața George Enescu.

Sunt convins că discuțiile avute la Bucuresti vor urgenta implementarea proiectelor aflate în curs de derulare”, a declarat primarul Ion Lungu. (O.S.)

Vezi si

S-a stins din viață ing. Mariana Oniciuc, diriginte de șantier la numeroase lucrări importante din Suceava

Miercuri după-amiază, unul din cei mai experimentați diriginți de șantier din Suceava, Mariana Oniciuc a …