Wednesday , July 24 2024

Notele la Evaluarea Națională, la secret. Listele cu rezultatele candidaților vor cuprinde coduri, în loc de nume

Peste 6.000 de absolvenți de clasa a VIII-a susțin miercuri dimineata proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale.

Până la această oră nu au fost anunțate probleme la intrarea în sălile de examen, niciun candidat nu a avut temperatura mai mare de maximul admis.
Candidații au aflat miercuri, după ce și-au ocupat locurile în sălile de examen, că vor primi un cod, pe care îl vor folosi luni pentru a afla rezultatele evaluării. Această noutate absolută se datorează legii de protecție a datelor cu caracter personal. Drept urmare, notele absolvenților de clasa a VIII-a vor fi publice, însă nimeni, cu excepția candidatului și a familiei sale, nu va ști numele din spatele codului aferent notei.


”Este o noutate în acest an, din cauza necesității de a proteja numele candidatului, a protecției datelor personale. Elevii primesc azi un cod, îl introduc pe site și află notele obținute la examen. Așa nu va mai ști nici colegul, nici vecinul ce note a obținut elevul la examene”, a explicat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Rezultatele trebuie să fie afișate pe 22 iunie, până la ora 14:00, iar candidații care se vor considera nedreptățiți vor putea depune contestații începând din acea zi și pe 23 iunie, până la ora 12:00.

După soluționarea contestațiilor, pe 27 iunie va avea loc afișarea rezultatelor finale. (O. N.)


Vezi si

Handbaliștii de la USV joacă azi FINALA Jocurilor Europene Universitare din Ungaria

Echipa de handbal masculin a Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava a învins aseară, în …