Wednesday , May 29 2024

„Norul toxic” din Ucraina. Autoritățile acuză un fake-news și spun că norul de fum nu va ajunge în România

Pe rețelele sociale circulă, începând de luni, o informație neatribuită potrivit căreia dinspre Ucraina ar urma să vină un nor toxic, cauzat de exploziile și bombardamentele din țara vecină. Departamentul pentru Situații de Urgență, Administrația Națională de Meteorologie și ministrul Mediului dau asigurări că informația rostogolită mai ales pe WhatsApp este complet falsă, iar concentrațiile de monoxid de carbon nu vor fi ridicate.

„Conform datelor furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus), pe parcursul zilei de astăzi și mâine, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.
Ne delimităm ferm de informațiile regăsite în mesajul din imagine, care au ca scop precis generarea sentimentului de panică în rândul comunităților.
Vă rugăm să NU DISTRIBUIȚI astfel de mesaje!”, atrage atenția DSU pe pagina de Facebook.

Și Administrația Națională de Meteorologie din subordinea Ministerului Mediului a anunțat marți printr-un comunicat de presă că norul de fum din Ucraina NU va ajunge deasupra teritoriului României.

De asemenea, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că norul de fum format în Ucraina nu poate ajunge în România, fiind dispersat de vânt. (O.S.)

Vezi si

2.676.184 de buletine de vot pentru alegerile din 9 iunie au ajuns la Suceava

Marți, 28 mai 2024, buletinele de vot pentru alegerile locale din data de 9 iunie …