Wednesday , November 30 2022

Noi v-am tot spus că Zorescu centrează și tot ea dă cu capul. Acum se pare că ne-a dat un gol care ne-a pus în genunchi

Din poziția de inspector epidemiolog al Direcției de Sănătate Publică, medicul Cătălina Zorescu verifică ce a făcut tot ea în calitate de medic epidemiolog al Spitalelor Suceava și Rădăuți. Cotidianul ”Obiectiv” a tras un semnal de alarmă asupra acestui aspect încă din 2018, dar fără niciun efect din partea autorităților. Intr-o scrisoare deschisă, mai multe cadre medicale sucevene cer acum, în situația disperată de la Spitalul Județean, luarea unei măsuri ferme față de această situație: „Spitalul Județean este principalul furnizor de servicii medicale din județ, poate nu știți, dar sunt infectați spuma medicilor din spitalul nostru. Pentru asta se face o anchetă epidemiologică, deci Zorescu DSP are obligația să o verifice pe Zorescu SJU Suceava. Cum credeți că o să fie ancheta? Totul perfect, doar eu mă verific pe mine” 

Cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean continuă să aducă acuze serioase medicului epidemiolog Cătălina Zorescu, care din poziția de epidemiolog al unității spitalicești trasează sarcini, iar apoi tot ea verifică dacă au fost respectate. Multe cadre medicale o consideră principala vinovată de haosul creat la spitalul sucevean și o acuză că nu și-a luat atribuțiile în serios deoarece știa că tot ea verifică ce a făcut.

Nici nu e prea ușor să ai timpul necesar desfășurării unei activități profesionale serioase și responsabile, din moment ce ea figurează pe statele de plată a trei instituții, și anume Spitalul Județean, Spitalul Municipal Rădăuți și Direcția de Sănătate Publică. De menționat că din postura de inspector DSP, aceasta verifică ce a realizat sau nu ca medic epidemiolog la cele două unități spitalicești. ”Suntem un grup de medici din Spitalul Județean Suceava și vă aducem la cunoștință lipsa de implicare a medicului epidemiolog Cătălina Zorescu în situația COVID-19 în Spitalul Județean. Medicul epidemiolog din cadrul DSP Cătălina Zorescu este din 2018 angajat al Spitalului Județean, deci primește salariu din partea unității spitalicești lunar. Ba mai mult, este angajată ca epidemiolog și la Spitalul Municipal Rădăuți. Medicul este suprasolicitat în urma anchetelor epidemiologice din județ, motiv pentru care apreciem activitatea inexistentă a epidemiologului în unitatea noastră… Vine doar jumătate de oră în spital și atât, dar incompatibilitatea sa este agreată de conducerea spitalului deoarece, în anchetele epidemiologice, dr. Cătălina Zorescu o verifică pe dr. Cătălina Zorescu.

În concluzie, noi ne îmbolnăvim și Zorescu decontează bani de la două spitale și DSP, iar anchetele ei vor spune că a fost o întâmplare, doar nu o să o acuze medicul Zorescu pe medicul Zorescu pentru că nu-și face treaba. Managerul spitalului ar trebui să creeze un cadru favorabil unor epidemiologi care nu pot veni pe post deoarece  doamna cu interese mari în sistemul de sănătate din județ vrea să ia bani și atât. Munca o prestează la DSP, iar de la SJU Suceava și de la Spitalul Municipal Rădăuți decontează doar bani. COVID-19 nu este de ieri, nici de astăzi, întreaga lume se aștepta la această pandemie, cei din linia întâi trebuiau să fie protejați pentru că erau direct expuși… Unde era salariatul dr. Zorescu? Idem și la Spitalul Rădăuți. Stocurile de măști, combinezoane, ochelari de protecție trebuiau să fie prioritate pentru întreg personalul medical – totul a fost gestionat prost, fugitiv și din lipsă de specialiști, dar cu bani luați ca salariu lunar.

Spitalul Județean este principalul furnizor de servicii medicale din județ, poate nu știți, dar sunt infectați spuma medicilor din spitalul nostru. Pentru asta se face o anchetă epidemiologică, deci Zorescu DSP are obligația să o verifice pe Zorescu SJU Suceava. Cum credeți că o să fie ancheta? Totul perfect, doar eu mă verific pe mine.

Solicităm luarea de măsuri ferme în Spitalul Județean, cu implicarea specialiștilor și oprirea mascaradei financiare făcute de medicul Zorescu!  Noi, cei care muncim și ne-am îmbolnăvit”, încheie mai multe cadre medicale sucevene, într-o scrisoare deschisă.

Reamintim că ziarul ”Obiectiv” a tras un semnal de alarmă despre cum doctorița Zorescu reușește să centreze, să dea cu capul și să marcheze, încă din 2018, dar fără vreun răspuns din partea oficialităților. La acea dată, doctorița Zorescu a lăsat DSP-ul fără conducere, iar activitatea instituției a fost paralizată după ce s-a mutat pe un alt post. Mai exact, în calitate de director executiv al instituției a solicitat aprobare de la Ministerul Să­nătății pentru a scoate la concurs acest post. Tot în calitate de șefă, a numit și comisia de examen, după care și-a depus dosarul de candidat. A dat concursul cu subalternii ei, concurs pe care cu siguranță l-ar fi promovat în orice con­diții, doar că a dat dovadă, din nou, de labi­litate managerială. La scurt timp, după ce s-a văzut epidemiolog la DSP, doctorița Zorescu a încheiat contracte de prestări servicii și cu spitalele din Suceava și Rădăuți. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …

No comments

  1. O mafiota de talie internațională! Făcea tot timpul parte din comisia de angajări. Este pionul principal l a luat șpagă la angajări. Ce cauta ea în comisiile de asa zis concurs. Pila ei Daniela Cucos angajată de 2 abile pilele ei!!!!