Saturday , May 25 2024

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja, o autoutilitară marca Mercedes Benz Sprinter,  încărcată cu cherestea de esență rășinoase.  La volanul autoutilitarei se afla C. Constantin, din Valea Moldovei, care transporta cantitatea de 4,369 mc cherestea de esență rășinoase, în valoare de 3.914 lei, fără a deține documente de proveniență legală.

În noaptea de luni spre marți, la ora 01.50, polițiștii au oprit pentru control pe DJ 178 C din comuna Frătăuții Noi,  o autoutilitară Mercedes Benz care transporta cherestea rășinoase. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara era condusă de P. Darius, din Frătăuții Noi, județul Suceava care a prezentat un aviz de însoțire. Existând suspiciuni cu privire la faptul că susnumitul transportă cherestea în plus față de avizul de însoțire, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, după, inventarierea materialului lemnos s-a stabilit faptul că bărbatul a transportat în plus față de avizul de însoțire prezentat cantitatea de 1,06 mc cherestea rășinoase în valoare de 949 lei.

Tot cu ocazia controlului efectuat pe DJ 178 C-Frătăuții Noi, la ora 04.10 a fost oprită pentru control autoutilitara Mercedes Benz Sprinter,  care, de asemenea, transporta cherestea rășinoase. Mașina era condusă de M. Daniel, din Frătăuții Noi,  care nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. În urma inventarierii a rezultat faptul că în mașină se afla  cantitatea de 1.95 mc cherestea rășinoase în valoare de 1747 lei.

Luni, 15 aprilie, la ora 13.55, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară marca VW LT, care se deplasa  pe DN 17A, în localitatea Satu Mare. La volan se afla V. Dănuț,  din Frătăuții Noi, care transporta cheresea specia rășinoase, fără a deține documente specifice de transport.

Autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare a materialelor lemnoase de la Depozitul Confiscări Floca din cadrul Ocolului Silvic Marginea, iar în urma inventarierii s-a constatat faptul că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 3.35 mc de cheresea specia rășinoase în valoare de 3.001 lei.

Tot luni, la ora 18.00, polițiștii au oprit un Ford Transit care circula pe D.J. 176  din direcția Frumosu către Vama, condus de către F.  Ioan, din Bucșoaia, care transporta lemn de foc. Având în vedere faptul că în aplicația SUMAL 2.0, pentru mașina respectivă nu exista emis niciun aviz de însoțire a materialului lemnos, șoferului i s-a cerut să urmeze echipajul de poliție la Depozitul de Bușteni Dragoșa, din cadrul Ocolului Silvic Vama, unde, în urma cubării materialului lemnos a rezultat o cantitate de 1,10 mc lemn de foc, specia foioase, esență fag, în valoare de 291 lei.

În toate aceste cazuri șoferii au fost amendați, iar lemnul transportat fără documente legale a fost confiscat. (O.S.)

 

 

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …