Saturday , June 22 2024

Noi întârzieri la lucrările de la podul de la Milișăuți

Luni, prefectul Alexandru Moldovan a vizitat din nou șantierul de la podul de la Milișăuți. Lucrările de reabilitare la podul de peste râul Suceava – parte din DN 2H – sunt monitorizate de mai mult timp de reprezentantul Guvernului în teritoriu care, periodic, face deplasări în zonă. „Am revenit astăzi (luni, 20 mai – n.red.) la șantierul podului de la Milisăuți, constrâns fiind de unele informații care conduc la o concluzie nedorită: DRDP Iași nu își respectă angajamentele contractuale asumate, existând riscul ca termenul de finalizare al proiectului să fie, din nou, depășit”, a declarat Alexandru Moldovan.

Prefectul a explicat că au demarat lucrările de hidroizolații peste placa de suprabetonare, data preconizată de finalizare a acestora fiind 28 mai. Rampele de racordare pentru intrarea și ieșirea de pe pod se realizează concomitent cu cele de hidroizolație, după finalizarea cărora se va delimita suprafața carosabilă cu ajutorul bordurilor, până în data de 7 iunie. După care, dacă vremea va permite, se va turna primul strat de asfalt, succedată de lucrările de punere în siguranță a circulației rutiere și siguranța pietonală. „Din nefericire întârzierile acumulate nu mai pot fi recuperate, dar poate fi stopată producerea altora. … Finalizarea lucrărilor, practic darea în folosință a podului se preconizează, în acest moment, a se produce la finele lunii august 2024. … Am subliniat de-a lungul nenumăratelor vizite de monitorizare a lucrărilor precum și prin intervențiile directe la DRDP Iași și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii importanța ca lucrările să decurgă conform termenelor contractuale asumate, astfel încât disconfortul produs riveranilor să fie cât mai redus iar circulația pe această cale rutieră foarte importantă pentru economia județului să se desfășoare fluent și în condiții de siguranță”, a declarat Alexandru Moldovan.

Prefectul județului Suceava a precizat că vrea să tragă un puternic semnal de alarmă, solicitând conducerii DRDP Iași să intervină de urgență având în vedere importanța acestui obiectiv de infrastructură rutieră. „De peste doi ani semnalez Ministerului Transporturilor și Infrastructurii sincopele apărute, modul defectuos al conducerii DRDP Iași de management al lucrărilor, intervenind de-a lungul timpului multiple întârzieri însoțite de justificări lamentabile. … Am afirmat că nu voi face trimitere la alte proiecte aflate în gestiunea DRDP Iași, care curg în alt ritm. Realitatea îmi confirmă că este nevoie de implicarea fermă a factorilor decizionali pentru finalizarea la termen a acestui proiect major de infrastructură, dar și pentru recuperarea respectului datorat cetățenilor județului Suceava”, a spus prefectul Alexandru Moldovan. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …